Sari la conținut

Remaniere în Guvernul Grindeanu: nume noi în patru ministere

Prima remaniere în Guvernul condus de Sorin Grindeanu. Patru ministere vor fi conduse de alți oameni, relatează Digi24.

original_sg16f022017-1345

Actualizare 14:40. Comitetul Executiv Naţional al PSD a aprobat în unanimitate propunerile făcute de conducerea coaliţiei de guvernământ pentru cele patru funcţii de ministru.

Rovana Plumb – propusă la Fonduri europene, pleacă Mihaela Toader din funcție. Ea a fost ministru al Muncii în guvernul Ponta. Citiți aici este Rovana Plumb.

Alexandru Petrescu - mutat de la Economie la IMM-uri, după demisia lui Florin Jianu. Anterior, el a fost președintele PSD Diaspora, directorul general al Poștei Române, președinte al consiliului de administraţie al CFR Călători şi a activat în sectorul bancar în Marea Britanie. Citiți aici mai multe.

Mihai Tudose – propus la Economie.  El a mai fost ministru al Economiei în Cabinetul Ponta 4 (decembrie 2014 - noiembrie 2015). Citiți cine este Mihai Tudose aici.

Tudorel Toader - propus la Justiție, după demisia lui Florin Iordache. În prezent, Tudorel Toader este rectorul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. El a fost ales în funcție anul trecut, după trei ani în care a fost decanul Facultății de Drept. Citiți cine este Tudor Toader aici.

La Palatul Parlamentului este în plină desfăşurare o şedinţă PSD. Acestea sunt numele anunțate în cadrul coaliției de guvernare.

Tot astăzi va fi hotărâtă şi soarta primarului din Iaşi, Mihai Chirica, vicepreşedinte PSD şi şef al organizaţiei judeţene a social-democraţilor. Potrivit informaţiilor obţinute de reporterii Digi24, acesta îşi poate pierde toate funcţiile din partid.