Reprezentanții studenților se declară „profund indignați” după discuțiile cu Florin Cîțu

Data publicării:
florin citu gest larg cu bratele
Premierul Florin Cîțu. Foto: Inquam Photos / George Călin

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești a anunțat, miercuri, eșecul înregistrat în a-l convinge pe premierul Florin Cîțu să renunțe la tăierea subvențiilor acordate de guvern pentru transportul studenților. „Prim-ministrul s-a poziționat ferm împotriva gratuității studenților la transportul feroviar, invocând considerente ideologice”, a anunțat ANOSR după întâlnirea cu șeful Executivului. 

„În cadrul discuțiilor ANOSR a susținut argumentele deja exprimate pe diferite canale și la diferite ședințe în favoarea menținerii dreptului studenților de a beneficia de gratuitate la transportul feroviar, pornind de la nevoile studenților și punctând inclusiv avantajele aduse CFR Călători.
Cu toate acestea, Prim-ministrul s-a poziționat ferm împotriva gratuității studenților la transportul feroviar, invocând considerente ideologice.
Suntem profund indignați de faptul că reprezentanții Guvernului nu au acceptat nici măcar extinderea limitei de vârstă sau asigurarea gratuității de la domiciliu la centrul universitar.
Vom continua demersurile la Parlament și sperăm că partidele își vor respecta angajamentele date”, susțin reprezentanții studenților într--un comunicat postat pe pagina de facebook a Alianței. 

Editor : A.V.D

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri