Roberta Metsola vine la Bucureşti. Preşedintele Parlamentului European se va întâlni cu Iohannis şi va susţine un discurs în Parlament

Data actualizării: Data publicării:
iohannis si metsola
Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, la Bruxelles, cu președinta Parlamentului European. Foto (arhivă): Administrația Prezidențială

Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, vine într-o vizită de două zile în România. Astăzi se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis și va susține un discurs în Parlament. La ora 21:00, Roberta Metsola vine în studiul Digi24, la Jurnalul de seară. 

Șefa Parlamentului european este unul dintre susținătorii cei mai importanți ai României pentru intrarea în Schengen.

„Nu mai trebuie pierdut timpul. Locul României este în Schengen”, spunea aceasta la sfârșitul lunii octombrie, după o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă. Tot atunci, Roberta Metsola spunea că s-a angajat, în numele parlamentului European, să susțină aderarea imediată a țării noastre la spațiul de liberă circulație.

După votul negativ al Austriei, s-a declarat extrem de dezamăgită. „Cer Consiliului European să acţioneze şi să se asigure că este găsit un compromis”, a spus Metsola.

Programul Robertei Metsola în România

Luni, Roberta Metsola va avea întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, cu premierul Nicolae Ciucă, dar şi cu preşedinţii Camerei şi Senatului - Marcel Ciolacu şi Alina Gorghiu.

De la ora 18,00, preşedinta Parlamentului European se va adresa parlamentarilor români, care se vor reuni în şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului.

La şedinţa Parlamentului vor lua cuvântul şi preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi premierul Nicolae Ciucă. Vor fi invitaţi membrii Guvernului, europarlamentarii români şi şefii misiunilor diplomatice şi ai reprezentanţelor internaţionale acreditaţi la Bucureşti.

Marţi, Roberta Metsola se va întâlni cu tinerii în cadrul evenimentului "Împreună suntem Europa", organizat de Biroul PE în România, în parteneriat cu Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti.

Potrivit instituţiei de învăţământ superior, în cadrul dialogului cu Metsola, tinerii vor putea afla care sunt beneficiile democraţiei parlamentare europene, cum pot să influenţeze politica europeană şi de ce e important să se implice în protejarea democraţiei europene, cum afectează deciziile şi politicile adoptate de Parlamentul European viaţa de zi cu zi.

"Evenimentul este o oportunitate pentru toţi tinerii de a interacţiona direct cu preşedinta singurului organism european ales prin vot direct de către cetăţeni şi singurului Parlament transnaţional din lume, dar şi de a se inspira reciproc şi de a-şi schimba opiniile", a transmis universitatea. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri