România are un nou ambasador în China. Cine este Dan-Horia Maxim

Data publicării:
dan horia maxim
Dan Horia Maxim a fost numit ambasador în China. Foto: Facebook/ Natalia Intotero

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele pentru numirea lui Dan-Horia Maxim ca ambasador al României în China și a Iuliei Pataki, ca ambasador în Etiopia și ambasador nerezident în Somalia.

Dan-Horia Maxim ocupă, din 2022, funcția de expert național detașat, responsabil pentru relațiile comerciale dintre Uniunea Europeană și regiunea Asiei de Sud din cadrul Comisiei Europene – Directoratul General pentru Comerț (DG TRADE).

În perioada 2014 – 2022 a fost Șef al Secției comerț din cadrul Reprezentanței Permanente a României la Uniunea Europeană.

A ocupat funcția de Președinte al Comitetului de Politică Comercială (CPC) în formatul Supleanților și Vicepreședinte CPC în formatul Titularilor din cadrul Consiliului Uniunii Europene pe perioada Preşedinţiei României a Consiliului UE (ianuarie – iunie 2019) în cadrul Reprezentanţei Permanente a României la Uniunea Europeană.

A fost director în cadrul Direcției Relații Bilaterale Europa și Asia Centrală, Departamentul de Comerț Exterior și Relații Internaționale din Ministerul Economiei (2013 – 2014). A mai ocupat, printre altele, funcțiile de consilier economic în cadrul Ambasadei României în Confederația Elvețiană (2009-2013) și secretar economic în cadrul Ambasadei României în Republica Franceză (2002 – 2007).

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri