Romexpo ar putea trece la PMB și deveni zonă de agrement

Data actualizării: Data publicării:
romexpo pavilion central

Primăria Capitalei va solicita Guvernului transmiterea în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a clădirii Romexpo și a terenului aferent, pentru amenajarea unei zone destinate activităţilor culturale, educative şi sportive.

Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat, miercuri, de consilierii generali. Potrivit documentului, municipalitatea va solicita Guvernului ca Romexpo să fie transmis în subordinea Primăriei Capitalei şi administrarea CGMB. În prezent, imobilul se află în administrarea Regiei Autonome „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” - Sucursala pentru Administrarea şi Întreţinerea Fondului Imobiliar, cu drept de folosinţă – Camera de Comerţ şi Industrie a României.

La punctul doi al proiectului aprobat de CGMB se arată că „se va realiza o zonă în vederea desfăşurării activităţilor culturale, educative şi sportive”.

În expunerea de motive semnată de primarul general, Gabriela Firea, se justifică solicitarea prin deficitul major de zone pentru desfăşurarea activităţilor în domeniul cultural, educativ şi sportiv și prin amplasarea imobilului din Bulevardul Mărăști „într-o zonă ușor accesibilă, care se pretează pentru realizarea activităților de agrement”.

Suprafața terenului aferent Romexpo este de circa 310.000 metri pătrați.

În 23 noiembrie anul trecut, Primăria Capitalei a semnat un protocol de colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie a României, pe patru ani, primul proiect comun anunţat atunci de Firea fiind amenajarea pavilionului A ca o sală polivalentă, cu 15.000 de locuri, săli de conferinţe şi loje, pentru care ar fi necesară suma de aproximativ 30 de milioane de euro.

Primarul a mai spus atunci că sala va fi numită după gimnasta Nadia Comăneci. Edilul a promis că municipalitatea va realiza un studiu de fezabilitate în vederea amenajării pavilionului şi un proiect de hotărâre în acest sens va fi votat într-o şedinţă de consiliu, urmând apoi ca lucrările să nu dureze mai mult de un an.

Digi24.ro a arătat, la momentul anunțului primarului general, că transformarea Pavilionului A al Romexpo într-o sală polivalentă ar costa mai mult decât construirea de la zero a Sălii Polivalente din Cluj-Napoca.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri