Sari la conținut

Rovana Plumb, vot în unanimitate pentru şefia PSD. Ion Iliescu: „Mai feminizăm și noi conducerea”

„Nu mai sunt preşedinte. Nu mă întorc mâine să îmi iau scaunul. Am şi eliberat biroul”, a spus Victor Ponta, care a renunțat la funcție după ce a fost inculpat de DNA.

„Eu am să îi rog pe colegii mei să susţinem unitatea partidului și să lucrăm în echipă”, a spus și Rovana Plumb, preşedintele Consiliului Naţional al PSD.

Transferul de putere către Rovana Plumb a fost votat în unanimitate de conducerea centrală a PSD, chiar dacă anterior Liviu Dragnea părea să ameninţe serios această poziţie.

„Liviu Dragnea - am câştigat foarte multe alegeri cu el, foarte multe bătălii, sigur e un om care poate să fie potrivit pentru asta. Chiar dacă are o condamnare cu suspendare”, spunea Paul Stănescu, președintele CJ Olt.

Ion Iliescu a venit şi el la şedinţă ca să liniştească spiritele din partid. El i-a luat apărarea şi lui Victor Ponta în faţa acuzaţiilor pe care i le aduc procuorii DNA.

El a lucrat cândva în biroul lui Șova de avocatură. Șova nu a reclamat nimic, niciun fel de pretenție, dar se găsesc nu știu care procurori să pună în discuție efectele acestei chestiuni”, a spus el.

Fostul președinte al PSD mai spune că o sprijină pe Rovana Plumb la conducerea interimară a PSD.

E o femeie cu experiență, membră de partid veche, a condus organizația de femei un număr mare de ani, a fost ministru (...) Mai feminizăm și noi conducerea”, a adăugat Ion Iliescu.

Apropiaţii lui Victor Ponta i-au atras atenţia lui Liviu Dragnea că nu poate emite pretenţii să conducă partidul pentru că deţine doar o funcţie onorifică.

„Domnul Dragnea vorbeşte puţin în nume personal pentru că e un fel de coordonator numit de președinte, după statut, nu avem niciun fel de articol în care să spunem că domnul Dragnea are vreo funcţie”, a spus Ilie Sârbu, liderul senatorilor PSD.

Numele preşedintelui Camerei Deputaţilor a fost si el vehiculat pentru rolul de succesor la şefia partidului. Valeriu Zgonea a evitat să facă orice fel de comentarii motivând că este în luna de miere.

„În luna de miere nu vorbeşti decât despre soţie şi familie”, a spus el.

Rovana Plumb trebuie să primească şi votul Comitetului Executiv pentru a rămâne în fruntea PSD până la Congres. La această reuniune care se va desfăşura săptămâna viitoare participă toţi liderii PSD din ţară.