Sebastian Ghiță a decis cum se va numi partidul pe care îl va înființa

Data publicării:
sebastian ghita - 6842802-Mediafax Foto-Octav Ganea

La mai puţin de două luni de la plecarea din Partidul Social Democrat, Sebastian Ghiţă a găsit un nume pentru formaţiunea pe care vrea să o înfiinţeze. Noul partid vrea să atragă mai ales tineri cu convingeri de stânga.

Sebastian Ghiţă, deputat independent: Am dat drumul unui sondaj pe Facebook și au fost mai multe focus-grupuri și o serie de sondaje. Astăzi, în pole-position pentru denumirea unei structuri și pentru a începe să strângem semnături este denumirea 'PROGRES'.

Cu o avere estimată la peste 130 de milioane de euro, Sebastian Ghiţă a devenit deputat PSD în 2012. Omul de afaceri spune că va strânge semnături pentru noul partid cu ajutorul celor care au adunat adeziuni şi pentru candidatura la Preşedinţie a lui Victor Ponta.

Sebastian Ghiţă, deputat independent: Oamenii sunt gata. Sună, întreabă: „Când pregătiţi numele?”. Vom încerca să nu ne prezentăm cu 25.000 de semnături, ci cu un număr mult mai mare, care să ne dea dreptul să sperăm că, în 2016 să fim în stare să luăm 5% și să intrăm în Parlament.

Sebastian Ghiţă nu este singurul social democrat care vrea să atragă electoratul de stânga cu un nou partid. După ce au fost excluşi din PSD, Mircea Geoană şi Marian Vanghelie au anunţat şi ei că vor crea o nouă formaţiune politică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri