Şedinţă a Biroului Politic Naţional al PNL, mâine după-amiază. Antonescu: „Să ne clarificăm!”

Data publicării:
CRIN ANTONESCU PRESEDINTELE PNL - MEDIAFAX-6

Şedinţa BPN al PNL urmează să aibă loc, marţi, de la ora 17.00, la sala grupului parlamentar liberal de la Camera Deputaţilor, informează Mediafax. 

Liderul PNL Crin Antonescu a precizat că a convocat marţi BPN, după ieşirile unor liberali în spaţiul public, pentru ca Biroul să spună dacă doreşte să facă vreo schimbare, inclusiv la nivelul conducerii, al mandatului pentru discuţiile cu PSD, „orice, să hotărască”, dar să se ştie poziţia partidului.

„Conform atribuţiilor statutare, ca preşedinte al partidului am solicitat convocarea BPN mâine - ceea ce e un gest normal, se convoacă ori de câte ori e nevoie - pentru că nu pot să-mi permit să las partidul şi imaginea partidului într-o situaţie de acest fel", a spus Antonescu, într-o intervenţie telefonică la un post de treleviziune. Preşedintele PNL a precizat că el, Klaus Iohannis şi ceilalţi liberali care au discutat cu PSD au avut „un mandat extrem de clar” dat de Biroul Politic al partidului.

„În momentul în care în spaţiul public, în vreme ce aceste discuţii au loc, ies oameni care pun problema demiterii preşedintelui, schimbării mandatului, etc., sigur că cel mai democratic lucru este să chem din nou Biroul şi să ne clarificăm, făcând tot ce pot, din obligaţia mea de preşedinte de partid, să nu fim de râsul lumii", a spus Crin Antonescu.

Liderii USL au avut, luni, o întâlnire, care a durat mai puţin de o oră.

La finalul acestei întâlniri, premierul Victor Ponta a spus că nu s-a ajuns la o înţelegere privind numirile în Guvern.

Întrebat de jurnalişti, la ieşirea de la întâlnirea USL, dacă s-au înţeles, Victor Ponta a răspuns: „Încă nu”.

Ponta a spus că, din punctul de vedere al USD, există două variante: ori se rămâne pe formula Guvernului din 2012, ori se face o restructurare guvernamentală, pentru care însă nu există deocamdată consens.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că premierul Victor Ponta trebuie să ia o decizie: ori face cele necesare pentru a continua guvernarea, "fie ia o altă decizie, pentru care este responsabil", liderul liberal arătând că este necesar ca decizia să fie luată.

Liderul PNL a precizat că premierul trebuie să ia cât mai repede o decizie în ceea ce priveşte viitorul Cabinetului, existând două variante din punctul său de vedere: acceptarea propunerilor PNL sau formarea unui alt guvern.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri