Șeful SRI, despre alegerile prezidențiale din 2014: Va fi o dezbatere extrem de tensionată

Data publicării:
george maior digi2-1

Nu doar partidele se pregătesc pentru anul electoral 2014, ci şi Serviciul Român de Informaţii. Directorul SRI, care, recent, spunea că nu vrea ca instituţia pe care o conduce să fie implicată în bătălia politică din România, anunţă acum că dezbaterea de anul viitor va fi mai tensionată decât cea din 2009.

Ca observator, pot să vă spun că întotdeauna o campanie prezidenţială este extrem de tensionată şi are reverberaţii mari la nivel de regrupare a unor forţe în stat şi societate, deci în mod cert va fi un an tensionat, din acest punct de vedere (...) Mulţi spuneau că nu poate fi ceva mai tensionat decât 2009, eu spun că poate fi mai tensionat decât 2009”, a spus George Maior într-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

În acelaşi interviu, George Maior a explicat ce aşteaptă SRI de la viitorul preşedinte al României.

„Aceeaşi libertate care i-a fost asigurată de actualul preşedinte al României, domnul Traian Băsescu, ceea ce este extrem de important pentru un serviciu de informaţii, ca să-și realizeze neutru, independent această muncă”, spune George Maior.

Directorul Serviciului Român de Informaţii atrage atenţia că, în România, corupţia persistă şi încă este o ameninţare gravă la adresa societăţii şi a statului.

Directorul principalului serviciu de informaţii adaugă că luptele politice de la Bucureşti nu au afectat deocamdată activitatea instituţiilor abilitate să combată acest fenomen. O garanţie pentru funcţionarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie este chiar Laura Codruţa Kovesi, susţine George Maior.

Întrebat care este proiectul principal al României în 2014, directorul SRI spune că este esenţial ca ţara să absoarbă fondurile europene şi să guverneze eficient.

Nu în ultimul rând, separat de analizele privind economia şi lupta anticorupţie, George Maior a anunţat că SRI a încheiat un protocol cu Agenţia Naţională de Securitate a SUA pentru efectuarea de interceptări pe teritoriul ţării noastre. Acestea vor fi gestionate de SRI, a precizat directorul Serviciului Român de Informaţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri