Senatorul PSD Sorin Constantin Lazăr și deputatul UDMR Karoly Kerekes, urmăriți penal pentru conflict de interese

Data publicării:
lazar 20sorin 20ctin-55472

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus începerea urmăririi penale faţă de doi parlamentari pentru infracţiunea de conflict de interese. Potrivit comunicatuluide luni al PÎCCJ, este vorba despre:

- LAZĂR SORIN CONSTANTIN (senator PSD de Iași în Parlamentul României). Învinuitul, în calitate de senator, a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă în baza căruia fiul său a fost angajat în perioada 01.09.2010 – 01.10.2011 la biroul parlamentar de circumscripţie.

- KEREKES KÁROLY (deputat UDMR în Parlamentul României, cinci acte materiale). În perioada 03.10.2006 – 18.05.2009, în calitate de deputat, a propus în mod repetat şi a avizat angajarea în cadrul biroului său parlamentar a fiului său şi a perfectat trei contracte civile de prestări servicii cu soţia sa pentru activităţi remunerate de Camera Deputaţilor.

În comunicatul Ministerului Public se face precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri