Şerban Nicolae, atac violent la adresa criticilor săi. Acuzaţii la adresa agenţiei de ştiri

Data actualizării: Data publicării:
170307_COMISIE_JURIDICA_SENAT_SERBAN_NICOLAE_06_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Într-un comentariu, intitulat "Fake news.ro și Milițienii Opiniei" şi postat pe contul de Facebook, senatorul PSD, Şerban Nicolae, acuză agenţia de presă News.ro de dezinformare, aduce câteva precizări referitor la declaraţiile sale de luni şi îi etichetează pe criticii săi în cele mai pestriţe feluri: "o mână de neterminați, isterici, agresivi și îmbâcsiți de ură".

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Declaraţiile senatorului PSD referitoare la deserviciile aduse României de luptătorii anti-comunişti din munţi au fost aspru criticate în spaţiul public, fiind demarată inclusiv o petiţie online în care social-democratului i se cere demisia din Parlament. Şi liderul PNL, Ludovic Orban, a cerut PSD "excluderea imediată" din partid a lui Nicolae, pentru "afirmațiile revoltătoare și denigratoare la adresa memoriei luptei anticomuniste din România".

Azi, Şerban Nicolae revine cu precizări, acuzaţii grave la adresa agenţiei de ştiri şi etichetări la adresa celor care au comentat în cheie critică afirmaţiile sale.

Iată, mai jos, câteva pasaje din noua intervenţie a senatorului:

*"De două zile, mai mulți cetățeni cu drepturi mă critică, îmi dau lecții, îmi adresează scrisori deschise, mă înjură, mă blestemă, mă amenință și multe alte asemenea. Se fac articole de presă (?!), emisiuni tv, o întreagă isterie. Și toate acestea, nu pentru ce am spus sau ce gândesc. Ci, pentru ce a spus un site de presupuse știri că aș fi spus".

*"Am dreptul la propria opinie și n-am să renunț la acesta doar pentru că o mână de neterminați, isterici, agresivi și îmbâcsiți de ură, mi-l neagă. Cei care mă cunosc, mai mult sau mai puțin, nu aveau nevoie de aceste precizări. Cei de la fake news.ro au pus un titlu agresiv și au inversat declarațiile. Nici nu mă miră că unii m-au apostrofat pentru că mi-am „șters postarea de pe Facebook”(?!) sau pentru „declarațiile din interviu”(?!). Unii sunt doar în eroare. Dar alții știu bine ce fac. Îmi repugnă fățărnicia și ticăloșia celor care se fac că nu înțeleg și amplifică ceea ce știu că e o minciună. Elisabeta Rizea, nu a pus niciodată mâna pe armă și n-a omorât pe nimeni. Nici măcar pe cei care o torturau și o batjocoreau cu bestialitate. Aidoma ei, sunt mulți cei care au crezut în libertate și demnitate, suferind represiunea nedreaptă a regimului. Este o mare ticăloșie să te folosești de martiriul acestor oameni, să-i confiști propagandistic și să-i folosești pentru interesele meschine ale luptei politice de azi".

*"Și DA, nu-i suport pe stăpâni. Mi-e silă de cei care vor „stăpâni buni” în locul ”stăpânilor răi”. De cei care cred că România nu poate trăi fără „Înalta Poartă”. De cei care se luptă pentru lanțul mai scurt. De cei care falsifică la ordin istoria românilor. DA, sunt mândru că sunt român!"

Textul integral, AICI.

Ce spune autorul ştirii

Jurnalistul Cristi Citre a reacţionat pe Facebook acuzaţiilor aduse de Şerban Nicolae, susţinând că are înregistrarea şi i-o poate oferi oricând.

"Senatorul PSD Șerban Nicolae acuză News.ro  a scris un fake news atunci când a relatat cele spuse de el în comisia juridică de luni despre partizanii anticomuniști din munți și despre faptul  el consideră Churchill a fost în egală măsură Stalin un criminal. Eu am scris acea știre, am înregistrarea și i-o pot da oricând senatorului Șerban Nicolae. Nu am fost singurul jurnalist prezent la acea ședința a comisiei juridice a Senatului, au fost toate agențiile de presășimai multe televiziuni. Istoria este mai mult decât o opinie, domnule senator. Sacrificiul uman al celor care s-au opus instaurării regimului criminal comunist de factură sovietică a avut loc indiferent de opinia dumneavoastră", explică jurnalistul Cristi Citre.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri