Sondaj exclusiv AtlasIntel pentru Digi24. Piedone obține voturi de la electoratul PNL. Cine votează cu Nicușor Dan și Cătălin Cîrstoiu

Data actualizării: Data publicării:
primari digi
Un sondaj ATLAS INTELLIGENCE - cea mai precisă casă de sondare din Statele Unite ale Americii, la alegerile din 2020, în această seară la Jurnalul de Seară.

Nicușor Dan, Cristian Popescu Piedone sau Cătălin Cîrstoiu? Cine este omul care pleacă cu un avantaj consistent în cursa pentru primăria generală a Capitalei? În exclusivitate, Digi24 vă prezintă astăzi cel mai amplu sondaj de opinie realizat până acum în Capitală. Cosmin Prelipceanu vă aduce la Jurnalul de Seară studiul care poate da peste cap toate strategiile partidelor. De la ora 20.00, cei mai avizați analiști ai momentului explică datele care schimbă jocul electoral. Un sondaj ATLAS INTELLIGENCE - cea mai precisă casă de sondare din Statele Unite ale Americii, la alegerile din 2020- în această seară la Jurnalul de Seară.

Sondajul, realizat la începutul lunii aprilie, îi măsoară pe Cătălin Cîrstoiu, Cristian Popescu Piedone, Nicușor Dan și Mihai Enache, candidații înscriși pentru Primăria București.

Printre cifrele surprinzătoare culese de cei de la AtlasIntel se numără și împărțirea votului politic între candidații pentru Primărie. Spre exemplu, candidatul PUSL, Cristian Popescu Piedone, obține cele mai multe voturi de la electoratul PNL, în timp ce medicul Cătălin Cîrstoiu de la electoratul PSD. Nicușor Dan primește voturile electoratului USR, dar și un procent important de la alegătorii PNL.

De asemenea, în funcție de nivelul de studii, Cristian Popescu Piedone obține peste 60% din voturi de la cei care au doar studii primare, în timp ce Nicușor Dan obține aproape 45% din voturi de la cei cu studii superioare. 

Bucureștenii au răspuns și la întrebarea „Cine a fost cel mai bun primar al Capitalei după 1989?”. Traian Băsescu este doar al treilea primar ca popularitate, în timp ce activitatea lui Sorin Oprescu a fost apreciată de doar 3% dintre cei care au răspuns sondajului.

Toate datele și rezultatele sondajului AtlasIntel vor fi prezentate în exclusivitate la ora 20:00, la Jurnalul de Seară pe Digi24. 

AtlasIntel este singura companie de sondare a opiniei publice pe canal exclusiv digital cu nota “A” în clasamentul FiveThirtyEight. În ciclul alegerilor prezidențiale din 2020 în SUA, AtlasIntel a fost cea mai precisă companie de sondare, atât la nivel federal cât și în fiecare dintre statele cheie care au definit numărul de electori în Colegiul Electoral.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri