Strategiile naţionale de sănătate pentru prevenirea infecţiilor nosocomiale şi vaccinare au fost aprobate de Guvern

Data publicării:
spital-medic-asistenta-foto-captura-digi24-tv
Imagine cu caracter ilustrativ: Captură video Digi24

Guvernul a adoptat în şedinţa de vineri strategiile naţionale de sănătate, pentru prevenirea infecţiilor nosocomiale şi de vaccinare, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, transmite Agerpres. 

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat, la rândul său, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria, că aceste strategii setează priorităţile României pentru următorii şapte ani în domeniul acordării asistenţei medicale. 

Cabinetul Ciolacu a aprobat Strategia naţională de sănătate 2023 - 2030 şi planul de acţiuni aferent, Strategia naţională pentru prevenirea şi limitarea infecţiilor asociate asistenţei medicale şi combaterea fenomenului de rezistenţă la antimicrobiene pentru perioada 2023-2030 şi Strategia naţională de vaccinare pentru perioada 2023 - 2030. 

Potrivit ministrului, există corelări între limitarea infecţiilor nosocomiale şi a rezistenţei la antibiotice, deoarece „întotdeauna” problemele sunt produse de infecţiile care au la bază bacteriile multirezistente la antibiotice. 

Strategia de vaccinare vizează atingerea unor indicatori care să nu permită reîntoarcerea unor boli grave în România, precum poliomelita sau manifestările epidemice ale rujeolei sau rubeolei, a explicat Alexandru Rafila. 

Totodată, prin această strategie este încurajată vaccinarea „pe tot parcursul vieţii”.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri