Surse: Ciolacu și Ciucă discută scoaterea UDMR de la guvernare

Adriana Duțulescu Data actualizării: Data publicării:
Ciucă, Ciolacu și Kelemen zâmbesc după ieșirea de la ședința coaliției.
Liderii coaliției de guvernare. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu discută la ora redactării acestei știri scoaterea UDMR de la guvernare, au declarat pentru Digi24.ro surse din Coaliția guvernamentală. Cei doi l-au invitat și pe Kelemen Hunor la discuții, însă începând cu ora 15. 

UDMR nu va mai primi niciun minister în viitorul guvern Ciolacu, susțin sursele citate. PNL dorește Ministerul Dezvoltării, care este cel ce gestionează fondurile bugetare alocate baronilor locali, iar PSD vrea Ministerul Mediului, pentru Grațiela Gavrilescu. 

Ciolacu și Ciucă au discutat și în cursul serii de miercuri despre varianta scoaterii UDMR din Executiv, pentru că maghiarii au trei portofolii, plus funcția de vicepremier, ceea ce este extrem de atrăgător pentru celelalte două partide care împart în aceste zile ministerele din viitorul Cabinet. 

Relația UDMR cu PNL și PSD s-a răcit considerabil încă de la începutul discuțiilor despre rotația guvernamentală și renegocierea protocolului de guvernare, iar după momentul în care cele două partide au decis ca, la votul din Parlament, să lase UDMR fără funcțiile deținute în conducerea ANRE, maghiarii au anunțat chiar că ei înșiși iau în calcul să părăsească Guvernul. 

PNL și PSD pot să obțină în Parlament majoritatea necesară învestirii viitorului Cabinet Ciolacu și fără susținerea UDMR. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri