Surse: Pe cine aruncă PNL în lupta pentru Primăria Capitalei

Robert Kiss Data publicării:
BUCURESTI - ALEGERI PREZIDENTIALE 2019 - EXIT POLL - PSD - KLAUS
Inquam Photos / George Calin

Liberalii vor lansa luni un sondaj de opinie la nivelul Capitalei în care vor măsura mai mulți candidați din interiorul partidului pentru Primăria București. Premierul Ludovic Orban a declarat deja că el nu se regăsește în sondaj ca potențial candidat pentru primărie. Pe lângă cei patru, în sondaj sunt măsurați și candidații Alianței USR-PLUS care se luptă pentru un loc în interiorul Alianței, Nicușor Dan și Vlad Voiculescu.

„Săptămâna care începe, luni, (...) va intra în teren un sondaj de opinie prin care vom testa potenţialii candidaţi ai partidului, patru la număr. (...) Avem patru candidaţi pe care-i măsurăm, dar, evident, măsurăm şi alţi potenţiali candidaţi", a declarat Orban, într-un interviu la Hotnews.

Conform unor surse din partid cei patru candidați sunt europarlamentarul Rareș Bogdan, ministrul Muncii Violeta Alexandru, Ciprian Ciucu, președintele Agenției Funcționarilor Publici și Stelian Bujduveanu, liderul consilierilor PNL din București.

În sondajul comandat de PNL sunt măsurați și Nicușor Dan și Vlad Voiculescu din partea alianței USR-PLUS. De asemenea, Nicușor Dan este măsurat și în varianta în care ar candida Vlad Voiculescu din partea alianței, iar Nicușor Dan ar rămâne candidat independent.

Simulările pe care le fac liberalii sunt atât pentru varianta alegerilor locale organizate într-un singur tur, cât și pentru un scrutin în două tururi.

Europarlamentarul Rareș Bogdan a declarat recent că nu ia în calcul o candidatură la primărie, însă spune că președintele Klaus Iohannis l-ar putea determina să ia în calcul subiectul. Astfel, ar fi pus într-o situație complicată, a mai declarat Rareș Bogdan, într-un interviu la emisiunea „În fața ta”, la Digi24.

Premierul Ludovic Orban este și el măsurat în sondajul PNL însă nu pentru o candidatură la Primărie.

Întrebat dacă şi el este măsurat în acest sondaj, premierul a răspuns: „Nu, nu, sunt măsurat numai ca grad de satisfacţie faţă de exercitarea funcţiei de premier, (...) nu sunt măsurat ca şi candidat la Primăria Capitalei".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri