SUSPENDARE. Crin Antonescu: PNL nu va rămâne fără reacţie dacă se întîmplă ca preşedintele să încalce Constituţia

Data publicării:
28012013 20crin 20suspendare 20basescu-46220

„Părerile sunt ale fiecăruia dintre noi şi părerile nu se supun la vot. Ceea ce pot să vă spun în legătură cu acest subiect, nu cu părerea dlui. Voiculescu, pot să spun că PNL nu va îngădui niciodată sau nu va rămâne fără reacție dacă se va întâmpla ca președintele României, indiferent cine va fi acela, să încalce Constituția”, a subliniat liderul liberal.

„PNL nu poate discuta și nu a discutat vreodată despre suspendare în lipsa unei încălcări a Constituției”, a completat Crin Antonescu.

„În acest moment nu mi se pare că avem de-a face cu o discuție, cu o suspiciune, cu o întâmplare care să presupună încălcarea Constituției de către preeșdinte, ca arate nu avem un subiect legat de suspendare”, a conchis copreședintele USL.

Citiți și:Vasile Blaga: „Uneori, am impresia că doar Dan Voiculescu conduce USL”

Ce a spus Dan Voiculescu

Președintele de onoare al Partidului Conservator, Dan Voiculescu,a afirmatcă este pentru declanșarea unui nou proces de suspendare a lui Traian Băsescu, după eșecul referendumului din vară. Invitat la un post de televiziune, acesta a susţinut că Traian Băsescu nu va încheia al doilea mandat la termen.

Senatorul PC a adăugat că nu crede într-o coabitare cu Traian Băsescu şi a afirmat că există riscul ca unii membri ai USL să încerce să transforme coabitarea cu preşedintele în fraternitate, pentru a-şi rezolva eventualele probleme. „O mână spală pe alta şi amândouă obrazul”, şi-a exprimat suspiciunea preşedintele fondator al PC, avertizându-i pe liderii USL să nu intre în „relaţii privilegiate” cu preşedintele Traian Băsescu.

Crin Antonescu: „Am rezerve față de termenul de coabitare”

Întrebat dacă, în opinia sa, coabitarea președinte-premier merge prea departe, Crin Antonescu a răspuns că „nu”, dar a făcut ziariștilor câteva precizări: „Am rezerve față de termenul de coabitare, pe care l-ați împrumutat, dar pe mine mă intersează ca premierul guvernului nostru, instituțiile politice în care suntem prezenți, să acționeze în conformitate cu programul și angajamentele pe care le-am făcut, ca Uniune Social-Liberală, în fața cetățenilor. Nu am, în sensul acesta, nicio îndoială sau niciun fel de rezervă”, a completat Crin Antonescu.

„Faptul că premierul a trebuit, în două-trei ocazii, a trebuit să aibă raporturi instituționale cu Traian Băsescu este un lucru normal, pe care nici nu l-aș numi coabitare și despre care n-aș putea să consider în niciun fel că este excesivă”, a punctat copreședintele USL.

Victor Ponta: Voiculescu şi Băsescu să stea liniştiţi, nu fraternizez cu niciunul dintre ei

Premierul Victor Ponta le-a transmis, luni, preşedintelui Traian Băsescu şi lui Dan Voiculescu „să stea liniştiţi”, pentru că nu are de gând să fraternizeze nici cu unul, nici cu altul.

Premierul a fost întrebat de presă cum comentează afirmația preşedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu, care se declarase foarte atent ca o coabitare între premier şi preşedinte să nu se transforme în „fraternitate”.

„Domnul preşedinte Băsescu este îngrijorat ca să nu fraternizez cu domnul Voiculescu. Domnul Voiculescu este îngrijorat să nu fraternizez cu domnul Băsescu. Pot să îi asigur pe amândoi să stea liniştiţi, nu fraternizez nici cu unul, nici cu altul”, a răspus premierul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri