Tăriceanu: Argații lui Iohannis m-au trimis în judecată ca să mai mute atenția de la „ciolaniada” PNL-USR-UDMR

Data publicării:
calin popescu tariceanu
Călin Popescu Tăriceanu. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Fostul președinte al Senatului Călin Popescu Tăriceanu afirmă că, „pentru a muta atenția de la «ciolaniada» PNL-USR-UDMR, argații dlui Iohannis de la Parchetul General au decis să mă trimită în judecată pentru un inventat abuz în serviciu”, potrivit Mediafax.

„Ca să mai mute atenția de la «ciolaniada» PNL-USR-UDMR, argații dlui Iohannis de la Parchetul General au decis să mă trimită în judecată pentru un inventat abuz în serviciu. Acuzația este că nu am supus votului plenului Senatului solicitarea ANI de încetare a mandatului unui coleg senator. Procuroarei care m-a anchetat i-a fost prea greu să citească și Regulamentul Senatului care prevede clar modul în care se realizează încetarea mandatului unui senator: solicitarea ANI este trimisă Comisiei Juridice pentru raport, raport care este înaintat Biroului Permanent al Senatului, cel care decide punerea pe ordinea de zi a plenului. Până la data demisiei mele din funcția de Președinte al Senatului, Comisia Juridică nu a venit cu acest raport în Biroul Permanent! Foarte simplu și clar”, scrie pe Facebook Călin Popescu Tăriceanu.

El apreciază că „argumentele nu contează în vremurile astea”, ci doar oportunitățile politice.

„Mă voi apăra în fața judecătorilor așa cum am făcut-o și în celălalt dosar confecționat de justiția lui Iohannis! Așa cum am câștigat atunci o să câștig și acum”, adaugă fostul președinte al Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu a fost trimis în judecată marți de către Parchetul General, fiind acuzat că, în calitatea pe care o avea de preşedinte al Senatului, nu a făcut demersurile pentru încetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu, care fusese declarat incompatibil şi nu avea dreptul să ocupe o funcţie publică”, mai spune Tăriceanu.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri