Tăriceanu: Președintele nu a înțeles care este sensul rolului său constituțional

Data publicării:
tariceanu firea dragnea

Copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că șeful statului nu a înțeles care este sensul rolului său constituțional, ratând mesajul de unitate și solidaritate, pe care ar fi trebui să-l dea cu un asemenea prilej.

tariceanu firea dragnea

"Președintele, în loc să arate că înțelege care sunt adevăratele valori și simboluri ale Zilei Naționale, moment care trebuie să marcheze, așa cum am spus în aceste zile, practic un omagiu adus înaintașilor noștri (...) deci un mesaj de solidaritate, de unitate, prin ceea ce a făcut demonstrează că nu a înțeles aceste lucruri, din două motive: unul strict politic și altul care e probabil și el important - nu a înțeles care este sensul rolului său constituțional", a afirmat Tăriceanu, la o emisiune televizată.

Copreședintele ALDE a adăugat că, din punctul său de vedere, acțiunile din ultima vreme ale lui Klaus Iohannis sunt dominate de intenții de dezbinare.

"Mesajul pe care ar fi trebui să-l dea era un mesaj de solidaritate, de coeziune națională, de mândrie națională, de unitate până la urmă și acest mesaj l-a ratat. Președintele văd că are anumite probleme, pe care văd că nu reușește să le mascheze: un sentiment de ranchiună care văd că răbufnește mereu, această intenție de dezbinare, care văd îi domină acțiunile în ultima vreme", a adăugat Tăriceanu, citat de Agerpres.

Președintele Senatului a menționat că nu a fost deranjat de faptul că nu a fost invitat de președinte la acțiunile de Ziua Națională și s-a simțit foarte bine la sărbătoare organizată în curtea ALDE.

"Astăzi, să știți că pentru mine și pentru colegii mei din ALDE și pentru partenerii noștri din PSD a fost o zi foarte frumoasă. La sediu am organizat o sărbătoare în curte, cu produse tradiționale, cu muzică populară. A fost o atmosferă extraordinară, nu ne-a lipsit absolut nimic. Nici prezența în tribună, nici recepția de la Cotroceni. Ne-am simțit extraordinar", a conchis Tăriceanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri