Tăriceanu, scrisoare pentru alegători: DNA şi SRI au devenit o supra-putere ocultă şi iraţională

Data publicării:
Calin Popescu Tariceanu la Jurnalul de seara 3

 

Mulţi dintre voi nu veţi vota, pentru că v-aţi pierdut complet încrederea în politicieni şi în instituţii. Atitudinea voastră este încurajată, dacă nu chiar stârnită, de DNA şi de SRI, două agenţii ale statului despre care ar trebui să auzim rar, dar care şi-au fixat misiunea de a arunca o suspiciune generalizată asupra politicienilor şi de a eroda încrederea în partidele politice. DNA, cu ajutorul denunţului, ce nu a mai fost practicat la această scară din anii 1950, a reuşit să se substituie în bună măsură alegătorilor şi să decidă, prin abuzul puterii ce-i este conferită de lege, cine poate să stea în faţa cetăţenilor pentru a le cere încrederea şi cine trebuie privat de exerciţiul acestui drept constituţional. Mă întreb astăzi, încă o dată, cine anume stabileşte politica DNA şi SRI, cine decide, în interiorul acestor instituţii, care va fi următoarea victimă? Aceste agenţii au devenit o supra-putere, situându-se deasupra celor trei puteri constituţionale ale statului. O supra-putere ocultă şi iraţională ce trezeşte, în mintea generaţiilor mature, amintirea rolului pe care-l juca cândva partidul comunist şi braţul său înarmat, securitatea”, scrie Tăriceanu, într-o scrisoare deschisă adresată alegătorilor.

Citiţi şi:

Unde spune DNA că a mințit, sub jurământ, Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu, urmărit penal de DNA

Preşedintele Senatului subliniază că nu are niciun fel rezervă faţă de procurorii care, înarmaţi cu probe temeinice, luptă împotriva fenomenului corupţiei. ”Dimpotrivă, aceşti magistraţi se bucură de încrederea mea nelimitată”, spune liderul ALDE, citat de News.ro.

”Atunci când această acţiune în care se stabilesc acuzaţii adoptă logica loteriei, ea devine inacceptabilă. Acum, după mult amar de vreme, mi-a venit şi mie rândul. Aşteptăm cu nerăbdare momentul. Sunt convins că DNA şi-a făcut temele cu temeinicie. De ce? Pentru că, în ciuda faptului că legea îmi interzice să intru în detalii, pot să vă spun doar că sunt acuzat într-un dosar cu presupuse fapte din 2008. Asta e ceea ce numesc eu cercetare amănunţită. Bineînţeles că, momentul ales pentru acuzarea mea nu are nimic de a face cu alegerile din 5 iunie 2016. E o pură coincidenţă! Nu după 8 zile, nu după 8 săptămâni, nici după 8 luni, ci abia după 8 ani, conducerea DNA a hotărât într-un final să mă acuze. Evident că, în acest moment îmi pierd timpul cu avocaţi, procurori şi dosare, în loc să fiu prin ţară convingând electoratul să voteze şi să sprijine candidaţii ALDE”, mai transmite Tăriceanu.

El mai menţionează că, din punctul lui de vedere, majoritatea celor care lucrează în DNA îşi exercită sarcinile cu onestitate şi în deplinătatea competenţelor lor.

”Dar în acelaşi timp observăm cu toţii că astăzi România este pe cale de a deveni o republică a procurorilor. Aceasta este normalitatea? Evident nu, iar această situaţie nu trebuie să mai continue”, mai transmite preşedintele Senatului.

DNA a dispus urmărirea penală în cazul preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pentru infracţiunile de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, în legătură cu declaraţiile date ca martor în dosarul retrocedării unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a fermei Băneasa, în care sunt trimişi în judecată Prinţul Paul, Remus Truică, Tal Silberstein şi Dan Andronic.
Într-un comunicat de presă transmis marţi, Direcţia Naţională Anticorupţie anunţă că procurorii Serviciului Teritorial Braşov au dispus începerea urmăririi penale faţă de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri