Tăriceanu: Se încearcă o lovitură de stat

Data actualizării: Data publicării:
tariceanu2
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spune că se încearcă o lovitură de stat, dărâmarea Guvernului şi destrămarea coaliţiei PSD-ALDE. El crede că DNA a ajuns să fie un instrument care face poliţie politică în România şi că a primit informaţii că se doreşte deschiderea unor dosare penale pe numele lui şi al lui Liviu Dragnea, potrivit News.ro.

tariceanu2
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Lucrurile au intrat pe un parcurs de repede înainte din momentul în care au început să transpire anumite informaţii legate de controlul Inspecţiei Judiciare la DNA. (...) Momentul crucial a fost marcat de încercarea eşuată de decapitare a Inspecţiei Judiciare în cadrul CSM. O mişcare cum nu ne putem imagina. Asistăm la o încercare disperată de decapitare a Inspecţiei Judiciare, astfel încât Inspecţia Judiciară să nu fie în măsură să prezinte raportul care deja este întârziat. Și Liviu Dragnea, şi eu am primit informaţii că se încearcă deschiderea unor dosare penale împotriva noastră sau a unor membri ai Guvernului şi asta se vede prin ce s-a întâmplat în ultima săptămână”, a spus Tăriceanu, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, în timp ce în studio era invitat Liviu Dragnea.

El a mai spus că se încearcă o lovitură de stat şi că DNA a ajuns să fie un instrument care face poliţie politică în România.

Se încearcă până la urmă o lovitură de stat, şi nu spun lucrurile acestea cu uşurinţă. Se încearcă dărâmarea acestui guvern, destrămarea coaliţiei de la guvernare PSD-ALDE, a PSD, pentru că DNA a ajuns să fie un instrument care face poliţie politică în România. Întrebarea pe care mi-o pun este: cei din DNA, nu toţi, cei care conduc aceste acţiuni, fac aceste lucruri de capul lor sau sunt instrumente în mâna altcuiva?”, a spus copreşedintele coaliţiei PSD-ALDE.

În plus, Tăriceanu spune că a primit informaţii că se doreşte deschiderea unor dosare penale pe numele lui şi al lui Dragnea.

Şi Liviu Dragnea, şi eu am primit informaţii că se încearcă deschiderea unor dosare penale împotriva noastră sau a unor membri ai Guvernului şi asta se vede prin ce s-a întâmplat în ultima săptămână”, a mai spus Tăriceanu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus, duminică, la Antena 3, că se aşteaptă să fie chemat la DNA în „dosarul Belina”, în care DNA a început urmărirea penală a vicepremierului Sevil Shhaideh şi a cerut sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de urmărire penală a ministrului Fondurilor Europene Rovana Plumb. Dragnea a susţinut că acest dosar este o „ficţiune” şi reprezintă un atac violent la adresa Guvernului şi că a primit informaţii că procurorii DNA ar urma să ajungă şi la fiul său.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri