TEST DE SINCERITATE. C. Predoiu: Acest PNL nu are nicio legătură cu valorile pe care noi le împărtășim în PDL

Data publicării:
catalin predoiu

Invitat la emisiunea „Kilometrul 0”, Cătălin Predoiu a mai spus la rubrica „Test de sinceritate” că ANI și DNA nu fac anchete politice, ci doar „sancționează ceea ce este de sancționat”.

Candidatul PDL la prezidențiale a răspuns la mai multe întrebări ale realizatoarei emisiunii, Elena Vijulie.

V-a plăcut că delegația României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci era îmbrăcată complet în negru?

Nu am văzut aceste imagini, dar a fi îmbrăcat în negru nu mi se pare o idee foarte fericită. Ce legătură are negrul cu cromatica națională nu știu.

Ați deveni ministru al Justiției în Guvernul Tăriceanu. Ați continuat în Guvernul Boc. Care perioadă v-a plăcut mai mult?

În Guvernul Tăriceanu a fost o perioadă mult mai ușoară, pentru că nu venise criza, nu aveam atâtea constrângeri. Perioada cea mai frumoasă e cea în care am cumulat două mandate: la Justiție și la Externe. A fost cea mai mare provocare profesională din viața mea și am avut multe proiecte, chiar la Externe, pe care le-am închis cu succces. Numirea comisarului (european, n.r.), de exemplu, e una dintre ele.

Care este cel mai mare compromis pe care l-ați face ca să deveniți președinte?

Nu aș face un compromis ca să devin președinte. Aș face, dacă vreți, un efort în ceea ce privește propria mea agendă, propriul meu program. Aș face un sacrificiu în ceea ce înseamnă viața mea, chiar le personală...de a munci mai mult, de a fi mai dedicat muncii, dacă asta reclamă să fii președinte.

Credeți că în România se falsifică alegerile?

Nu, „falsifica” e un cuvânt mult prea greu. Dacă există fraude electorale în anumite zone? Cred că da.

Dacă nu veți câștiga alegerile prezidențiale, veți face parte dintr-un guvern împreună cu PNL?

Nu pot spune acest lucru, în acest moment. Tot ce pot să spun, în acest moment, e că acest PNL nu are nicio legătură cu valorile pe care noi le împărtășim în PDL.

Ați intra într-un guvern Iohannis?

În acest moment, nu. Repet, nu cred că PNL împărătășește aceleași valori pe care le împărtășim noi. Se vede din ceea ce fac. În primul rând, chestiuni legate de justiție. Dar nu numai: chestiunile economice sunt complet diferite, în viziunea noastră. PNL nu mai e un partid de dreapta în acest moment.

Cum vă explicați că miniștrii PNL par vizați de ANI și DNA mai mult decât cei din PSD sau decât au fost cei din PDL?

Nu cred în teza că ANI sau DNA fac anchete politice. Nu am crezut niciodată. Pur și simplu, dânșii sancționează ceea ce este de sancționat.

Dacă nu ați face politică și avocatură, ce v-ar plăcea să faceți?

Cred că mi-ar plăcea să fac sport. Cred că am și nevoie să fac mai mult sport.

Care este cea mai mare greșeală pe care ați făcut-o ca ministru al Justiției?

Am dat odată o declarație, într-un moment foarte cald, pe care nu trebuia să o dau. Am fost prea sincer, am ratat o ocazie să tac în acel moment. A fost un moment delicat din Guvernul Ungureanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri