Toamnă plină la Palatul Victoria. Planurile Guvernului pentru perioada următoare

Data publicării:
mihai tudose govro

Se anunţă o toamnă plină la Palatul Victoria. Guvernul condus de Mihai Tudose a anunţat deja că va face câteva schimbări radicale. Ar urma să reintroducă supraacciza la carburanţi, decizie care, de regulă, duce la scumpirea benzinei şi motorinei. În plus, premierul s-a pronunţat în favoarea reducerii contribuţiei către Pilonul II de pensii.

În septembrie aflăm de când va fi reintrodusă supraacciza. Premierul, Mihai Tudose este sigur că nu vor apărea scumpiri la pompă. Susține că i-a avertizat pe producătorii din domeniu că dacă vor face acest lucru, Guvernul va crește redevențele

Tot în luna septembrie aflăm ce se întâmplă cu Pilonul II de pensii, iar până la finalul anului va fi introdus parteneriatul Public Privat și va fi înființat Fondul Suveran de Investiții.

Din 2018, guvernanții vor să introducă TVA split. Un sistem prin care comercianții trebuie să își creeze un cont separat doar pentru TVA. Noutatea e că măsura nu va fi una obligatorie, ci facultativă. Dar cei care aleg să verse astfel TVA-ul în bugetul statului vor primi o serie de bonificații.

De la anul, CAS și CASS va trece la angajat, dar contribuțiile sociale obligatorii vor fi reținute și plătite tot de angajator. Tot de la anul ar urma să se reducă impozitul pe venit de la 16% la 10%, urmează să aflăm ce va face Guvernul pentru că nu vrea să renunțe la impozitul global, care nu va mai intra în vigoare de la 1 ianuarie.

Sunt și taxe la care guvernul a renunțat. Taxa pe produsele nocive și taxa de solidaritate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri