Tomac: Cancelarul Austriei vrea să umilească România. Insistă cu încăpățânare asupra unor argumente ridicole

Data publicării:
Noul cancelar al Austriei, Karl Nehammer
Cancelarul Austriei, Karl Nehammer. Foto: Profimedia Images

Cancelarul austriac Karl Nehammer „vrea să umilească România” prin încercarea de a bloca extinderea Schengen la țara noastră, a spus europarlamentarul Eugen Tomac, care a participat la întâlnirea dintre liderul de la Viena și eurodeputați PPE.

„Guvernul de la Viena este condus, din păcate, de un lider ce insistă cu încăpățânare asupra unor argumente ridicole. I-am spus direct, astăzi, că este foarte aproape de a fi cel ce va anula toată simpatia pe care românii au cultivat-o de-a lungul timpului în relația cu Austria, țară pe care noi am privit-o cu multă încredere”, a scris Tomac pe Facebook.

„A fost una dintre cele mai tensionate întâlniri politice la care am participat. Din păcate, acest om a respins orice argument rațional. A anulat orice a propus Comisia Europeană, a neagat orice raport sau statistică. Pur și simplu, a luat o decizie absurdă. Vrea doar să umilească România în mod inacceptabil.

Mai devreme sau mai târziu, România va intra în spațiul Schengen, dar această palma nemeritată nu va fi uitată ușor de cei peste 20 de milioane de cetățeni români. România merită în Schengen, a mai scris el.

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a evitat, miercuri seara, sa spună cum va vota joi ministrul austriac de Interne în Consiliul JAI pe subiectul integrării României în Spațiul Schengen, după ce președintele PPE, Manfred Weber, șeful familiei politice din care face parte Nehammer, a avut o discuție cu acesta în care i-a cerut ca Austria sa voteze în favoarea României.

Potrivit unor surse digi24.ro, Nehammer a avansat o variantă de aderare la Schengen pentru România și Bulgaria, în ședința cu liderii PPE care a avut loc miercuri seară la Viena. Oferta Austriei ar fi integrarea României în luna martie a anului viitor, iar pentru Bulgaria ar fi de acord să fie primită în Schengen în octombrie.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri