Traficanții de droguri vor sta mai mult după gratii. Nicolae Ciucă: Este alarmant că vârsta de la care începe consumul este 12 ani

Data actualizării: Data publicării:
Nicolae Ciucă
Este obligatoriu ca instituțiile statului să intervină ferm prin toate instrumentele posibile, a scris Nicolae Ciucă (foto) pe o rețea de socializare. Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a confirmat că a semnat alături de parlamentarii liberali proiectul legislativ ”2 mai” care va mări pedepsele cu închisoarea pentru traficanții de droguri. Președintele PNL consideră alarmant că vîrsta de la care începe consumul de substanțe interzise a ajuns să fie 12 ani.

Nicolae Ciucă a anunțat pe rețeaua de socializare Facebook că a semnat alături de liberali un proiect legislativ care majorează pedepsele pentru traficații de droguri.

”Am semnat alături de parlamentarii Partidului Național Liberal un proiect legislativ potrivit căruia traficanții de droguri vor executa pedepse mărite, în închisoare. Măsurile vor intra în dezbaterea Camerei Deputaților, în procedură de urgență.”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Proiectul a fost inițiat de Alina Gorghiu, ministrul Justiției.

”Potrivit proiectului inițiat de ministra liberală a Justiției, senatoarea Alina Gorghiu, se elimină posibilitatea suspendării pedepselor pentru traficanți, acestea urmând să fie majorate de la 2-7 ani la 3-10 ani închisoare.”

Președintele PNL apreciază că proiectul de lege este un răspuns la creșterea flagelului drogurilor.

”Acesta este un răspuns față de creșterea flagelului drogurilor în societate, atât ca număr al consumatorilor afectați, cât și ca extindere a zonei de vârstă a acestora. Este alarmant faptul că vârsta de la care începe consumul de stupefiante a ajuns să fie 12 ani. Alunecarea pe această pantă periculoasă, încă de la vârste fragede, aduce suferință atât dependenților, cât și familiilor lor”, a scris pe Facebook Nicolae Ciucă.

Acesta a mai completat că ”este obligatoriu ca instituțiile statului să intervină ferm prin toate instrumentele posibile, inclusiv prin cele legislative.”

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri