Sari la conținut
News Alert

Traian Băsescu: Nu există risc mai mare decât să aduci studenţi musulmani în ţară. E o decizie nesăbuită!

"Avem un premier care stă pitit pe la Istanbul. Șchiop, dar a luat decizia cu moscheea, ceea ce ne face să ne gândim că a fost operat la cap, nu la picior. E o poveste, dacă n-ar fi tragică, ar fi comică (...) Astfel de decizii sunt nesăbuite, dacă nu chiar antinaţionale. Avem o minoritate de 60-70.000 de musulmani, avem moschei la Constanţa, dar să faci cea mai mare moschee din Europa si sa aduci 600.000 de studenţi mulsulmani.(...) Nu există risc mai mare decât să aduci studenţi musulmani în ţară", a spus fostul preşedinte, la o întrunire a PMP, care s-a desfăşurat la Piteşti.

Fostul preşedinte consideră că această decizie trebuie discutat în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării şi că proiectul trebuie respins.

Guvernul a decis printr-o hotărâre de guvern, să ofere Muftiatului Cultului Musulmanilor un teren de peste 11.000 de metri pătrați în București, pe o perioadă de 49 de ani, pentru construirea celei mai mari moschei din Europa. Terenul respectiv este situat lângă Centrul Expozițional Romexpo, iar valoarea sa ar fi estimată la patru milioane de euro. Singura condiție pe care a impus-o guvernul este ca lucrările de construcție a moscheei să înceapă în trei ani.

Fondurile pentru construire vor fi asigurate de către statul turc. Moscheea va avea o capacitate de 2.000 de persoane.

Statisticile oficiale arată că în Bucureşti trăiesc aproape 10.000 de musulmani. Aproape jumătate sunt cetăţeni străini, veniţi cu afaceri, la studii, prin căsătorii sau cu alte interese. Cea mai mare comunitate musulmană din România se află însă în Dobrogea şi numără peste 70.000 de persoane.