Traian Băsescu s-a întâlnit cu Victor Ponta la Bruxelles

Data publicării:
22112012 20ponta 20base 20bruxelles-34818

Întâlnirea pe care premierul și șeful statului au avut-o la Bruxelles vine la câteva zile după ce Traian Băsescu, în timpul unei conferințe de la Cotroceni, și-a exprimat disponibilitatea de a „bea o cafea” cu Victor Ponta.

Președintele Traian Băsescu este în aceste zile la Bruxelles, unde a discutat, pe baza bugetului european, cu președintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso și cu cel al Consiliului European, Herman Van Rompuy.

„Înainte de această întâlnire am avut o discuție cu Leonard Orban, consilierii de stat din guvern, cu președintele Traian Băsescu. Ne-am informat reciproc. Îl sprijin pe președinte să aibă o poziție nu rigidă, ci clară și fermă de apărare a intereselor legitime ale României referitoare la politica agricolă și de coeziune”, a declarat Victor Ponta la Bruxelles.

Premierul Victor Ponta nu a dorit să dea detalii despre discuțiile pe care le-a avut cu șeful statului și i-a urat să se întoarcă acasă cu un buget bun pentru România.

„A fost o discuție nepublică în care ne-am informat reciproc. I-am spus despre ce urma să discut cu Hollande. Dincolo de disputa internă, am tot interesul ca Băsescu să aibă succes. Aș vrea se întoarcă acasă cu bani. Să nu facă acele compromisuri care vor afecta dezvoltarea țării”, a adăugat Ponta.

Invitație la cafea

Premierul Victor Ponta spunea că nu vrea să se întâlnească în barurile din Bruxelles cu președintele. Traian Băsescu îl invitase cu o zi înainte pe șeful executivului la o cafea în ajunul Consiliului European.

De la Cotroceni, președintele a declarat că oricând se poate întâlni la o cafea cu premierul.

„Oricând pot bea o cafea la hotelul în care sunt cazat, ori în oraș”, a spus Traian Băsescu.

Unde în Grand Place? A spus că dă o cafea. Vedeți, și ăsta e un mod de vorbi ca la cârciumă. Din nou Traian Băsescu vorbește ca la cârciumă. E președintele țării, eu premier. Eu mă duc cu o treabă la Bruxelles, nu mă întâlnesc prin cârciumi cu Băsescu”, a fost reacția lui Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri