Traian Băsescu: Sper ca domnul Iohannis să trimită PSD-ul în Opoziție, indiferent de rezultatul ultimului vot adunat

Data publicării:
traian basescu la sediul de campanie al PMP
Traian Băsescu a dat declarații după închiderea urnelor de la alegerile parlamentare

Partidul Mişcarea Populară a obținut, potrivit primelor estimări exit-poll, 5% la Senat şi 5% la Camera Deputaţilor. La sediul de campanie primul care a făcut declarații a fost Eugen Tomac, președintele PMP, care a mulțumit alegătorilor și a cerut membrilor partidului să rămână vigilenți și atenți până la numărarea ultimului vot. A urmat fostul președinte Traian Băsescu, actual europarlamentar, care a subliniat faptul că partidul s-a descurcat și fără el. „Pentru PMP aceste alegeri au arătat că se poate și fără Băsescu”, a spus fostul președinte. Traian Băsescu a ținut să precizeze că partidul va aduna 7% din voturi. „Sper ca domnul președinte Iohannis să facă ce trebuie să facă și să trimită, indiferent de rezultatul ultimului vot adunat, să trimită PSD-ul în Opoziție”, a mai spus Băsescu.

Eugen Tomac, președintele PMP: Trebuie să fim extrem de vigilenți și atenți până la numărarea ultimului vot și semnarea procesului verbal. Insist, rog membrii noștri să rămână atenți în toare secțiile de votare. Le mulțumim tuturor românilor care au ieșit astăzi la vot, în vreme de pandemie, și ne-au acordat încrederea. Sunt absolut convins că acest efort a meritat și vom avea și motive de bucurie după încheierea întregului scrutin electoral.

A fost o campanie dificilă, impropriu spus campanie electorală, în condițiile în care nu am putut să ne întâlnim cu cetățenii, dar este extrem de important că am reușit să trecem cu bine acest test extrem de important pentru PMP.

Traian Băsescu: Eugen, dacă era rezultatul sub 5%, vorbeam eu primul. Așa, a vorbit președintele partidului primul. Pentru PMP aceste alegeri au arătat că se poate și fără Băsescu. Deci, n-am candidat, n-am fost pe la televiziuni – nu că n-am vrut, dar nu s-a putut -, și partidul a trecut pragul.

Nu l-a trecut oricum! Vă rog să urmăriți cu atenție evoluția numărătorii voturilor. PMP va avea 7% fără redistribuire. În mod cert se va întâmpla acest lucru, pentru că știu care a fost evoluția structurilor partidului. Îi felicit pe toți cei care au dus această campanie în condiții dificile, dar nu pot să nu mă gândesc că avem alegerile cu cea mai slabă participare, ceea ce va pune mari probleme de menținere a legitimității timp de patru ani.

Va fi un guvern cu o susținere foarte fragmentată, și va fi un guvern care în raport cu obiectivele pe care România ar trebui să le aibă, va avea o susținere la limită în Parlament. Asta ar trebui să îi dea de gândit domnului președinte Klaus Iohannis atunci când va stimula într-un fel sau altul majoritatea parlamentară. Și ar trebui să-i dea de gândit prezența la urne, cât de oportun a fost să forțeze nota pentru aceste alegeri.

La vârf va fi o bătălie consistentă, care se va duce până la numărarea ultimului vot, între PNL și PSD. Eu sper ca domnul președinte Iohannis să facă ce trebuie să facă și să trimită indiferent de rezultatul ultimului vot adunat, să trimită PSD-ul în Opoziție. Și dacă nu se duce singur în afara Parlamentului, și Pro România să plece în Opoziție.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Construcția fabuloasă făcută de Ceaușescu de frica rușilor, care acum este considerată de străini una dintre...
Digi FM
Eva Longoria, în costum de baie alb, pe plajele din Marbella. A renunțat la viața din Los Angeles pentru cea...
Pro FM
Paris Jackson a înfruntat căldura din L.A. într-o salopetă scurtă și mulată. Și-a cumpărat cafea și nu a...
Film Now
Matt Damon cu soția și fetele lor, pe plajă în Mykonos. Luciana, impecabilă pe plajă, într-un costum de baie...
Adevarul
Panică la New York. Minge de foc misterioasă deasupra Statuii Libertății: meteorit sau activitate militară...
Newsweek
Care ani de muncă nu se socotesc la recalcularea pensiei? Pensionarii rămân fără sute de lei
Digi FM
Naomi Campbell, pozată de paparazzi în costum de baie. Supermodelul, în formă și la 54 de ani, în vacanță cu...
Digi World
Când e cel mai bine să faci dușul zilnic. Așa scapi de stres și de unele alergii, dar îți ajuți și pielea
Digi Animal World
„Fantoma” unui câine a fost surprinsă pe camerele de supraveghere. Imaginile au stârnit o dezbatere în mediul...
Film Now
Joe Manganiello o contrazice pe Sofia Vergara, care a spus că au divorțat pentru că nu voia să fie mamă...
UTV
Johnny Depp are o noua iubita. Cine este rusoaica de 28 de ani care i-a furat inima actorului?