Sari la conținut
News Alert

Tudose, despre manifestațiile din ultima perioadă: Unele sunt justificate, altele - provocate

Premierul Mihai Tudose a afirmat, joi seară, că unele dintre manifestațiile din ultima perioadă sunt "justificate, normale și corecte", în timp ce altele sunt "provocate".

171123_PROTEST_MOTIUNE_PNL_IZVOR05_INQUAM_Photos_George_Calin

FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin

Întrebat la un post de televiziune cum privește protestele care s-au desfășurat și cele care se anunță, Tudose a răspuns: "Unele dintre manifestări sunt justificate, sunt normale și corecte, altele sunt provocate. Manifestarea de azi în jurul Parlamentului n-a fost o manifestare spontană, au venit oameni (...) aduși cu autocare din zece județe (...) și care la ora când pleca autocarul s-au risipit brusc".

Șeful Guvernului a dat exemplu și de "manifestații juste, corecte".

"Ultima dintre ele, în fața Guvernului, a fost a medicilor de familie, care au dreptate (...) S-au transformat în contabili, insuficient plătiți, cu o birocrație absolut demențială (...) Încercăm să revenim în normalitate (...) Un exemplu de manifestare în fața Guvernului justă. De ce au ajuns acolo? Că am întrebat și eu: 'de ce n-ați venit direct?' (...) Oamenii au avut dreptate: 'De 20 de ani, de 15 ani, de 10 ani, tot scriem; până nu ne strângem să ne vadă cineva, nu ne ia nimeni în seamă'. În regulă, poate renunțăm la lucrurile acestea, (...) fiindcă nu este comod și nu este normal ca niște oameni să trebuiască să iasă în piață ca să se facă auziți", a mai afirmat Tudose.

Sursa: Agerpres

Pe aceeași temă