Turcan despre viitorul PNL-USR: Alianță sau fuziune. Reacția lui Nicușor Dan

Data actualizării: Data publicării:
raluca turcan 3 fb

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a vorbit despre colaborarea cu USR, arătând că „pe termen lung” cele două partide pot intra într-o alianță. Nici varianta fuziunii nu este exclusă de liderul interimar al liberalilor.

TURCAN sursa pnl.ro

„Eu nu privesc USR ca pe un adversar politic, ci mai degrabă ca pe un competitor pe un anumit segment de electorat, un segment care a fost destul de dezamăgit de sistemul politic de până acum. Cred însă că dacă PNL va deveni acel vector politic din scena politică credibil, cu idei susținute de dreapta, USR poate să vină natural alături de PNL fie într-o alianță, fie dacă nu, la un moment dat, printr-o fuziune. Asta este soluția pe termen lung, pentru că PNL are organizații județene, are nuclee dure cu oameni foarte corecți și foarte buni și implicați și cu deschidere pentru a le da oamenilor soluții”, a declarat Raluca Turcan, la Adevărul live.

„PNL nu este un adversar, eu colaborez foarte bine cu colegii din USR, însă PNL are program, are echipă, are valori, are această şansă de a restructura intern şi cred că pe termen lung putem colabora foarte bine”, a mai spus Turcan.

Cât despre scorul obținut de PNL la alegerile parlamentare din decembrie 2011, președintele interimar al liberalilor a arătat: „Am ajuns la 20% pentru că a existat un dublu limbaj între ceea ce spuneam și ceea ce se întâmpla”.

Referitor la congresul PNL, Turcan a declarat, la Adevărul live, că o preocupă „mult mai puțin acum” cine va fi viitorul președinte al partidului. „Mă interesează proiectul PNL și vreau să văd acțiune parlamentară consistentă, serioasă, nu doar critică la PSD, ci alternativă în Parlament. Vreau să văd oameni de calitate în decizia politică a PNL și când spun calitate mă refer la integritate, implicare și profesionalism, după aceea va rezulta și cel care îi va putea ține alături pe toți acești oameni”, a arătat președintele interimar al liberalilor.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri