Un actual și un fost deputat, urmăriți penal pentru că și-au angajat rudele

Data publicării:
deputat 20longher 20ghervazen 20cdep 20ro-53266

Longher Ghervazen, deputat în Parlamentul României, ales la nivel național din partea Uniunii Polonezilor din România „Dom Polski”, este urmărit penal de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) pentru conflict de interese.

„La data de 30 decembrie 2004, la propunerea învinuitului, Camera Deputaţilor l-a angajat pe fratele acestuia, prin contract individual de muncă pe perioadă determinată, avizat chiar de către deputat, fiind ulterior prelungit”, arată un comunicat al Parchetului General.

Longher Ghervazen este secretar al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii din Camera Deputaților. Detalii despre activitatea parlamentară și CV-ul deputatului, aici.

În această cauză, prim-adjunctul Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, prin ordonanţă, infirmarea soluţiei de neîncepere a urmăririi penale dispusă iniţial.

În cazul deputatului Longher Ghervazen, Agenția Națională de Integritate constatat, din noiembrie 2011, încălcarea regimului juridic privind conflictul de interese în materie administrativă și indicii referitoare la posibila săvârșire a infracţiunii de conflict de interese.

Într-o cauză similară, procurorii PÎCCJ au dispus, tot azi, începerea urmăririi penale faţă de Mihai Rădan, fost deputat în Parlamentul României, pentru 4 acte materiale.

„În perioada 17.10.2006 – 15.12.2008, în calitate de deputat în Parlamentul României, învinuitul a propus şi a avizat angajarea în cadrul biroului său parlamentar a fiului său (în funcţiile de referent, respectiv şef cabinet), precum şi a nurorii sale (în funcţia de consilier). Totodată, în aceeaşi perioadă, învinuitul a încheiat cu soţia sa un contract civil având ca obiect prestarea de către aceasta a unor activităţi remunerate de Camera Deputaţilor”, arată comunicatul PÎCCJ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri