Un deputat PSD ignoră realitatea: „Nu Departamentul de Stat a dat comunicatul”

Data actualizării: Data publicării:
sorin-bota-recorder

Un deputat PSD ignoră blatant realitatea și afirmă că Departamentul de Stat nu a dat niciun comunicat cu privire la proiectul de modificare a legilor justiției propus de PSD-ALDE. Mai mult, el susține că de fapt „omul care se ocupă cu comunicarea” a emis de unul singur declarația de presă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Nu Departamentul de Stat a dat comunicatul, prin urmare eu nu consider că este asumat politic atâta timp cât nu e dat de către ei. A dat printr-o... printr-o... a dat printr-un personaj din Departament, care l-a dat tocmai ca să fie neoficial, dar vă rugăm să fiți atenți la chestiunea asta. Normal, cui să i-l trimită? Decât instituției Parlamentului, că noi facem legile și noi modificăm și lucrăm la modificarea acestor legi, care nu au legătură cu temele care ei și le exprimă în acel comunicat”, a spus Sorin Bota, deputat PSD, pentru Recorder, într-un interviu publicat miercuri.

Întrebat cum e posibil ca acel comunicat să nu fie al Departamentului de Stat al SUA atâta timp cât a fost emis de această instituție și e publicat pe site-ul propriu, deputatul PSD a răspuns: „E al omului care se ocupă cu comunicarea”. „Nu e un impostor. Uneori se practică (...) E off the record. Off the record a transmis acel mesaj”, a mai spus el.

Luni seară, Departamentul de Stat al SUA a dat un comunicat în care și-a exprimat îngrijorarea faţă de faptul că Parlamentul României ia în calcul o legislaţie care ar putea submina lupta anticorupţie şi ar putea afecta independenţa sistemului judiciar şi cere respingerea propunerilor care slăbesc statul de drept.

SUA constată cu îngrijorare că Parlamentul României are în vedere adoptarea de legislaţie care ar putea submina lupta împotriva corupţiei şi ar slăbi independenţa judiciară în România. Această legislaţie, propusă iniţial de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresele înregistrate de România în ultimii ani pentru construirea unor instituţii judiciare puternice, protejate de amestec politic”, se arată într-o declaraţie de presă intitulată "România - propuneri care afectează independenţa sistemului judiciar", aparţinând lui Heather Nauert, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

Declaraţia consemnează că „legislaţia, care a fost propusă iniţial de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresele pe care România le-a făcut în ultimii ani pentru a construi instituţii judiciare puternice, protejate de interferenţa politică”.

Îndemnăm Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept şi pun în pericol lupta împotriva corupţiei”, se arată în finalul declaraţiei. 

Sorin Bota este același deputat care, în contextul OUG 13, a contestat o parte din sloganul „Noaptea, ca hoții”, strigat în Piața Victoriei. El a declarat că totul s-a întâmplat de fapt ziua, mai târziu (Detalii aici).

De altfel, marți, tot el a propus în Comisia de Transporturi a Camerei Deputaților ca parlamentarii să poată circula în trafic cu girofar (Detalii aici).

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri