Vasile Blaga: Dacă Boc ar fi fost doar premier, PDL nu ar fi scăzut sub 30%

Data publicării:
vasile 20blaga 205463387 20mediafax 20foto 20marius 20dumbraveanu-54465

În perspectiva alegerilor pentru şefia PDL, care vor avea loc pe 23 martie, Vasile Blaga şi-a prezentat, la Constanţa, moţiunea "România dreaptă. PDL - politica dincolo de lozinci", ocazie cu care a spus că partidul trebuie să conducă guvernul, nu invers, aşa cum se întâmplă în ultima perioadă.

"De aceea spuneam că trebuie să facem politică în Modrogan pentru că şi nouă ni s-a întâmplat ce se întâmplă şi la USL-işti, să le dea Dumnezu sănătate! Nu partidul a condus guvernul, ci guvernul a condus partidul. Am aceeaşi părere din 2011: dacă vom câştiga alegerile generale, preşedintele partidului trebuie să stea în Modrogan şi să cenzureze premierul şi miniştrii. Dacă mă alegeţi preşedinte de partid şi vreţi să fiu şi premier, altcineva trebuie să fie şef de partid în Modrogan", a declarat Vasile Blaga.

El a menţionat că sunt situaţii în care miniştrii nu mai respectă programul de guvernare şi atunci conducerea partidului trebuie să le atragă atenţia când greşesc şi chiar să-i schimbe dacă se abat de la linia formaţiunii.

"Când unii ajung miniştri, cred că a început lumea cu ei. Mi-am dat seama că ei se îndepărtează cu atât mai mult de la programul de guvernare şi li se pare că a început lumea cu ei cu cât sunt mai nepregătiţi. Eu, când am mers într-un minister, prima grijă a fost dacă fac faţă funcţiei respective. Au venit alţii după mine, care au început să-şi dea cu părerea de a doua zi. Preşedintele partidului trebuie să stea în Modrogran şi să le spună miniştrilor: Am primit încrederea poporului pentru că am promis asta şi cu asta şi sunt în programul de guvernare. Dacă nu le faceţi, mă duc la premier şi îi spun să vă remanieze. Dacă nu o faci, te remaniez şi pe tine, domnule premier, că îţi ridic sprijinul politic", a declarat Blaga.

Liderul PDL a mai spus că dacă Emil Boc nu ar fi fost preşedintele partidului, atunci când era şi prim-ministru, ar fi putut fi schimbat de la guvernare, iar PDL ar fi avut alţi premieri şi nu ar fi pierdut încrederea electoratului.

"Emil Boc mi-e prieten, dar dacă noi nu aveam preşedintele partidului prim-ministru, am fi putut schimba două, trei guverne şi tot am fi rămas la 30 şi ceva la sută. Asta e procedura democratică oriunde în Europa şi în lume", a explicat Blaga.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri