Exclusiv Traian Băsescu îi ironizează pe foștii colegi: "Boc, Falcă, Blaga s-au obișnuit cu ideea că se trag din Brătieni"

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - PNL - CONGRES - ALEGERI
Congres al liberalilor, cu foști lideri PD-L în prim-plan, precum Gheorghe Flutur, Emil Boc, Vasile Blaga. Inquam Photos / George Calin

Traian Băsescu a declarat la Jurnalul de Seară de la Digi24 că foștii săi colegi, Emil Boc, Gheorghe Falcă și Vasile Blaga, s-au obișnuit cu ideea că sunt brătieni și "se trag din Brătieni". Ironic, Băsescu a precizat că, în ceea ce-l privește, a rămas cu ideea că e urmaș al lui Petre Roman și n-are pretenția unui pedigree atât de valoros din punct de vedere politic. Spusele sale apar în contextul în care a fost întrebat în ce situație se află cei trei lideri PNL, după ce, de curând, fostul șef al statului a transmis că "se rupe sufletul în mine să-i văd pe Boc, Falcă și Blaga comasați cu PSD".

"Cred că s-au obișnuit cu ideea că sunt brătieni, se trag din Brătieni. Eu am rămas cu ideea că mă trag, ca politician, sunt urmaș al lui Petre Roman. N-am pretenția să am un pedigree atât de valoros din punct de vedere politic. Ei au câștigat ideea că sunt urmași ai Brătienilor", a spus Traian Băsescu.

Acesta a afirmat că PNL, partidul din care cei trei foști lideri PD-L fac acum parte, ar fi putut avea un scor de 25%.

"Eu nu-i judec. Până la urmă, au avut o opțiune. Dar mie-mi pare rău, pentru că partidul acela ar fi avut acum un 25% în mod cert", a mai precizat fostul președinte.

El a mai dat de înțeles că, în absența alianței, PNL ar fi trecut "prin valea plângerii" pentru o vreme și că probabil de asta le-a fost teamă.

"Aici a fost problema. Trecerea prin valea plângerii. Dar lucrurile sunt trecute, sunt făcute, acum sunt într-o alianță, vor face împreună și primar la București sau vor încerca să facă. Eu cred că o alianță PSD-PNL nu-l poate bate pe Nicușor la București, pentru că orice s-ar spune despre Nicușor, omul ăsta a avut curaj să intre în Bucureștiul subteran, lucru pe care primarii n-au avut curajul să-l facă până acum. Au menținut activitatea la ceea ce se vede și au neglijat Bucureștiul subteran", a conchis Traian Băsescu.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri