Surse: Cine sunt liderii PNL care vor candida pentru Parlamentul European

Adriana Duțulescu Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - PRESEDINTE PPE - PNL - 5 MAR 2024
Pe locurile eligibile la europarlamentare se află Rareș Bogdan, Dan Motreanu, Daniel Buda, Adina Vălean, Siegfried Mureșan, Mircea Hava și Gheorghe Falcă. Foto: Inquam Photos / George Călin

Liderii PNL au decis, miercuri seară, în ședința de la Vila Lac cu șefii de filiale, locurile eligibile la europarlamentare. Pe listă se află Rareș Bogdan, Dan Motreanu, Daniel Buda, Adina Vălean, Siegfried Mureșan, Mircea Hava și Gheorghe Falcă, susțin surse politice pentru Digi24.ro.

Ei vor ocupa pe lista comună cu PSD pozițiile 3, 5, 7, 9, 11, 13 și 16. Pe locurile 8, 9, 10 mai sunt Vasile Blaga, Virgil Popescu și Alexandru Muraru, nume vehiculate în discuțiile privind ultimele locuri rămase, conform surselor. Pe prima poziție va fi Ramona Chiriac, iar pe poziția a doua, cel mai probabil, Mihai Tudose.

Lista va fi definitivată joi, iar printre posibilii candidați se mai află și ministrul Justiției, Alina Gorghiu. PSD și PNL speră să obțină 19-20% dintre voturi.

Sursele mai susțin că Alina Gorghiu și-a exprimat nemulțumirea deoarece dorea să obțină un loc pe listă, însă președintele liberalilor, Nicolae Ciucă, i-a spus că înțelegerea cu Marcel Ciolacu a inclus condiția ca pe listă să nu se afle miniștri.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri