Viceprimar PSD, jigniri la adresa șoferilor români de TIR: Iau 2.000 de euro că stau și învârt de un volan

Data actualizării: Data publicării:
cristian merisanu

Un viceprimar PSD are o părere originală despre şoferii români de TIR. Cristian Merişanu, viceprimarul din Vulcan, judeţul Hunedoara, a declarat într-un interviu că aceştia preferă să plece cu tirul ca să nu muncească şi să nu aibă şefi. Declaraţiile sale au trezit indignare pe Facebook.

Cristian Merișanu i-a acuzat pe șoferii de TIR din România că „fug de răspundere” și refuză să muncească, încasând 2.000 de euro pentru că „învârt de un volan”.

Într-un interviu acordat postului de radio Mondo FM, Cristian Merișanu a încercat să explice dezinteresul tinerilor față de a-și căuta un loc de muncă în România spunând că aceștia sunt atrași de salariile mari din străinătate și de ușurința cu care pot câștiga bani afară.

CITIȚI ȘI: Reacția președintelui FORT după jignirile unui viceprimar PSD: E bine să nu te bagi unde nu-ți fierbe oala

„Sunt foarte mulți copii, tineri care s-ar regăsi în aceste școli profesionale, după care să își găsească un loc de muncă. Dar am chemat clase de copii de clasa a 12-a care termină acum confecții, să vină să vadă cam care e oferta. A venit profesoara și a așteptat două ore și n-a venit nici măcar un elev. Erau trei firme care recrutau. Adică eu dacă eu terminam liceul și aveam un profil și aveam posibilitatea să văd trei locuri de muncă, eu m-aș fi dus alergând.

Acum pur și simplu nu i-a interesat...Acum este cu plecatul ăsta. Este și diferența asta mare de salariu între Europa și România. Că pleacă pe TIR și ia 2.000 de euro și tot să nu muncească...că stă și învârte de un volan. Este muncă, dar fuga de răspundere de șef, poate de un colectiv...să zicem că poate sunt mai independenți”, a spus viceprimarul Cristian Merișanu într-un interviu acordat postului de radio MondoFM.

Contactat de Digi24, Cristian Merișanu a declarat că a făcut „o comparație nefericită cu șoferii de TIR”, dar s-a apărat spunând că afirmațiile sale au fost scoase din context. 

„În primul rând, trebuie să facem o prcizare: nu a fost o discuție despre șoferii de TIR. A fost scos din context, noi discutam despre o bursă a locurilor de muncă pe care am avut-o în localitate și, deși am avut peste 80 de locuri de muncă, tinerii nu s-au îngrămădit să vină să se angajeze. 

Atunci am spus că există mirajul acesta al străinătății, cu salarii de 2.000 de euro care pot fi făcuți mai ușor decât 2.000 de lei acasă. În acel moment am dat un exemplu nefericit cu șoferii de TIR, pentru că asta spun copiii din ziua de azi, că ei pleacă afară, că se duc pe TIR să ia 2.000 de euro și nu muncesc atât de mult și nici nu îi bat la cap șefii și nu au o răspundere așa mare. Era vorba de tineri și spuneam că nu poți compara Vulcan cu Viena, unde salariile sunt mult mai mari. Discuția era despre tinerii care nu accesează locuri de muncă, și nu despre șoferii de TIR plecați afară, care să știți că pentru noi aduc plusvaloare și foarte mulți bani acasă. 

Nu vorbeam despre șoferii de TIR, ci despre tinerii care termină liceul și nu vor să se angajeze. Nu este...Pentru că salariile sunt mult mai mari. Nici nu îi condamnam. Nu se angajează pentru că salariile sunt mici. Angajatorii au venit cu salarii de 3.000 de lei”, a spus viceprimarul. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri