Victor Negrescu (PSD): Comisia Europeană, noi critici dure față de PNRR. Costuri ridicate pentru consultanță, mobilier și personal

Data publicării:
victor negrescu psd
Europarlamentarul Victor Negrescu. Foto: Inquam Photos / George Călin

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu susține că Planul Național de Redresare și Reziliență al României a primit noi critici „dure” și un nou set de comentarii de la Bruxelles. Comisia Europeană critică, spune europarlamentarul, absența dialogului cu societatea civilă în privința reformelor, și costurile ridicate pentru „serviciile de consultanță, achiziția de mobilier sau personalul suplimentar”.

„Comisia Europeană a trimis un nou set de comentarii și critici dure față de PNRR-ul realizat de actualii guvernanți. De această dată, documentul se referă la reformele propuse și critică absența dialogului real cu patronatele, sindicatele și societatea civilă. Într-un mod absolut netransparent documentul este ținut la secret”, scrie Negrescu, într-un mesaj pe Facebook.

Acesta susține că executivul european pune sub semnul întrebării viabilitatea reformelor propuse, dar și faptul că „acestea slăbesc reziliența și coeziunea societății românești”.

„Din informațiile pe care le avem în prezent, executivul european pune sub semnul întrebării viabilitatea reformelor propuse dar și faptul că acestea slăbesc reziliența și coeziunea societății românești. Aceștia se arată surprinși și de costurile ridicate pentru serviciile de consultanță, achiziția de mobilier sau personalul suplimentar angajat în realizarea reformelor în contextul în care în paralel se propun tăieri de personal din sistemul bugetar”, mai spune europarlamentarul S&D.

Negrescu critică partidele din coaliție despre care spune că au negociat viitorul românilor în spatele ușilor închise.

„Cei de la USR și PNL nu pot negocia viitorul românilor în spatele ușilor închise și nu se mai pot ascunde în spatele Bruxelles-ului în mod mincinos. Au propus reforme neoliberale și măsuri de austeritate pe care nu le-a mai recomandat și nu le-a solicitat nimeni. Ce este clar este că în afară de anumiți consultanți, toată lumea este nemulțumită de acest plan. Sindicatele, patronatele și majoritatea societății civile critică la unison PNRR-ul și modul în care a fost realizat. În acest context, guvernanții nu au legitimitatea de a negocia la secret aceste reforme”, se mai arată în mesajul publicat de Victor Negrescu.

Potrivit premierului Florin Cîțu, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României va fi aprobat la toamnă. Premierul Florin Cîțu spune că nu este nicio problemă dacă planul va fi aprobat la toamnă deoarece toate țările vor primi un avans în acest an. Prim-ministrul a mai anunțat că în această perioadă sunt făcute mai multe observații și clarificări, astfel încât planul să fie foarte bun.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri