Sari la conținut

Victor Ponta, despre vizita din țările arabe: De acum încolo voi pune mâna pe telefon și să comunic direct cu președintele

Probabil a fost lipsă de comunicare. În general ministrul de externe discută cu consilierul prezidențial. Noi aveam această vizită negociată de un an de zile. A fost o lipsă de comunicare și cu siguranță putem să comunicăm mult mai bine pe această zonă”, a spus Victor Ponta, la Digi24.

Premierul a adăugat că a văzut mulți comentatori care spuneau că președintele face toată politica externă, însă nu este de acord cu acest aspect.

Constituția prevede foarte clar care este rolul președintelui, rolul guvernului, și toate vizitele pe care le-am făcut pe linie guvernamentală sunt în ideea dezvoltării, a colaborării economice între două țări”, a subliniat premierul, dar a adăugat că „o mai bună comunicare nu strică nimănui”.

Și până la urmă putem și noi să-l ajutăm pe președinte, când merge... cu tot ce avem la dispoziție în aparatul guvernamental. Când merge unde îi spun eu direct președintelui, să nu mai lăsăm prin intermediari”, a menționat Victor Ponta, adăugând că ar fi trebuit să-l sune personal pe Klaus Iohannis.

Trebuia să pun eu mâna pe telefon”, a spus premierul.

În Arabia Saudită nu aveam de patru ani ambasador. Totuși, Arabia Saudită e cea mai mare putere, să zicem militar, din regiune. Între acei ambasadori nominalizați de Klaus Iohannis era și ambasadorul de la Riad. Eu când am ajuns la Riad, la întâlnirea cu regele și cu liderii politici le-am spus: după patru ani avem o bună colaborare instituțională în România și avem ambasador. Au fost o mie de lucruri pe care le-am pregătit împreună. Repet, de acum încolo voi pune mâna la telefon și să comunic direct, nu doar prin partea de echipe”, a declarat Victor Ponta.

El a declarat că vorbește cu președintele „ori de câte ori este nevoie” și că are o relație „foarte bună din punct de vedere instituțional”.

Victor Ponta a spus că n-a fost deranjat de criticile președintelui, de săptămâna trecută, când Klaus Iohannis l-a criticat că a plecat într-o vizită oficială în țările arabe fără să-l înformeze înainte.

Cosmin Prelipceanu i-a amintit premierului că a zis că pleacă de capul lui la Strabourg, însă Victor Ponta a negat. (Nota redacției: Urmăriți AICI declarația premierului Victor Ponta când afirmă „Când merg eu la Strasbourg sau la Bruxelles, mi se mai întâmplă să merg de capul meu pe acolo, dar toată lumea mă primește bine și mă cunoaște de mult și facem lucruri bune împreună”)

N-am zis așa... Vă rog, dacă aveți filmarea să o dați. Am spus că mi se întâmplă să mai plec și la Bruxelles și la Strasbourg, pentru că în urmă exact cu două săptămâni am fost și m-am văzut cu președintele Comisiei Europene și cu președintele Parlamentului European”, a răspuns Victor Ponta.