Sari la conținut

Victor Ponta îi critică dur pe Vasile Blaga şi Klaus Iohannis: Aceşti politruci fără minte, Păcală şi Tândală ai politicii, atacă fără să ştie de ce

 

Toţi oamenii cu mintea la ei şi care ştiu ce înseamnă, au aplaudat că România, chiar dacă a avut probleme în trecut în absorbţia fondurilor europene, a obţinut cel mai bun portofoliu pe care am fi putut vreodată să ni-l dorim. Chiar şi domnul Băsescu a avut suficientă minte să nu comenteze mai mult.

Cei doi politruci fără minte Iohannis şi Blaga – aceşti Păcală şi Tândală ai politicii româneşti - s-au gândit ei să îi ceară domnului Juncker să nu ne dea nouă dezvoltarea regională.

Aceşti politruci Iohannis şi Blaga, crezând că îi fac plăcere lui Băsescu, dar el a fost mai deştept şi nu a criticat acest lucru – au făcut acest lucru condamnabil.

Cu oameni cu atât de puţină raţiune şi inteligenţă politică va fi foarte greu să dezvoltăm România.

Eu cred că ce am obţinut pentru România – de a avea un portofoliu, cel al dezvoltării regionale, ceea ce ne va permite pe baza experienţelor să folosim rapid şi în interesul României toate fondurile structurale – este foarte important.

Dacă domnul Juncker îmi va comunica în mod oficial care este portofoliul alocat României voi face o nominalizare oficială, care fi trimisă şi preşedintelui Junker şi Parlamentului României”, a declarat Victor Ponta.

Vasile Blaga şi Klaus Iohannis le-au scris preşedintelui Comisiei Europene şi preşedintelui PPE, susţinând că posibila desemnare a Corinei Creţu drept comisar european, ca urmare a nominalizării făcute de Victor Ponta, ar fi ilegală, întrucât nu au fost îndeplinite procedurile în Parlament.

Cei doi lideri politici spun că nu au fost îndeplinite procedurile în parlament privind audierea în comisiile de specialitate, în urma cărora să fie întocmit un raport, care să fie votat în Parlament.

În scrisoarea transmisă liderilor europeni, Vlasile Blaga şi Klaus Iohannis subliniază că este pus într-o lumină nefavorabilă prestigiul CE, în situaţia în care Comisia va accepta să discute cu persoana nominalizată, deşi aceasta nu a fost audiată în Parlament.

Preşedintele ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a decis ca din cei doi candidaţi ai României pentru un post de comisar să aibă discuţii doar cu europarlamentarul PSD Corina Creţu, chiar dacă prima opţiune a Bucureştiului a fost pentru Dacian Cioloş, potrivit unui surse europene, citate de Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al CE Natasha Bertaud a anunţat că discuţia dintre Jean-Claude Juncker şi candidatul român va avea loc joi.

La sfârşitul săptămânii trecute, prim-ministrul a declarat că a luat decizia de a face o a doua nominalizare, pe lângă Dacian Cioloş, pentru ca şansele Bucureştiului de a obţine un portofoliu important să fie cât mai mari.

Victor Ponta nu a vrut însă să spună despre cine este vorba. Totuşi, într-o scrisoare trimisă preşedintelui Comisiei Europene la sfârşitul lunii iulie, premierul a făcut două propuneri pentru postul de comisar european, respectiv Dacian Cioloş şi Corina Creţu.

Premierul Victor Ponta l-a informat în data de 30 iulie pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, despre cele două propuneri ale Guvernului pentru comisar european, informarea conţinând inclusiv numele celor propuşi, respectiv Dacian Cioloş şi Corina Creţu.

În acest context, PNL a cerut, într-un comunicat de presă, demisia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, pe care îl acuză de „tăinuire de informaţii” pe care parlamentarii, conform legii, trebuie să le afle.Pe aceeași temă