Sari la conținut

Victor Ponta, în vizită oficială în Mexic

Foto: gov.ro

În perioada 28-29 octombrie a.c., Primul-Ministru, domnul Victor Ponta, va participa, în Mexic, la Summit-ul Global pentru o Guvernare Deschisă, ca răspuns la invitația adresată de președintele Statelor Unite Mexicane, domnul Enrique Peña Nieto. Primul-Ministru român va participa la deschiderea lucrărilor Summit-ului, alături de președintele mexican.

Vizita are loc în contextul aniversării a 80 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Mexic și reprezintă prima vizită a unui prim-ministru român în Mexic, în ultimii 25 de ani”, se precizează pe site-ul Guvernului.

„În cadrul vizitei, va avea loc o întrevedere bilaterală a oficialului român cu președintele Statelor Unite Mexicane, care este în același timp și șeful executivului mexican. Agenda de discuții va aborda cooperarea politică și economică, cooperarea în domeniul cultural și al educației, marcarea aniversării a 80 de ani de relații diplomatice, precum și perspectivele actualizării Acordului Uniunea Europeană-Mexic”, se mai arată în comunicat.

Programul vizitei va mai cuprinde întâlniri cu Ildefonso Guajardo Villarreal, ministrul economiei și cu reprezentanți ai Agenției Guvernamentale “Pro MEXICO”. Totodată, vor avea loc discuții cu conducerea și reprezentanții Consiliului Antreprenorial Mexican pentru Comerț Exterior, Investiții și Tehnologie (COMCE), precum și cu oameni de afaceri mexicani.

Open Government Partnership (OGP) – Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă - este o inițiativă multilaterală lansată la 20 septembrie 2011, în marja Adunării Generale ONU, de Statele Unite și alte 7 state (Marea Britanie, Brazilia, Indonezia, Mexic, Norvegia, Filipine, Africa de Sud) ce urmărește creșterea transparenței guvernamentale, folosirea noilor tehnologii și a datelor deschise pentru implicarea cetățenilor în luarea deciziilor.