Sari la conținut

Victor Ponta mai rămâne o săptămână în Turcia

Liviu Dragnea, unul dintre cei care au cerut ca Victor Ponta să revină cât mai repede în ţară, a anunţat acum că premierul mai rămâne în Turcia.

„Face toate eforturile și caută toate variantele prin care să fie și transportat. Convingerea mea este că își dorește să revină în țară, că înțelege că a apărut o incoerență în coaliție și în actul guvernamental. În partid, lucrurile au început să se stabilizeze după ce am plecat prin țară”, a declarat Liviu Dragnea.

Săptămâna viitoare, coaliţia de guvernare are de dat primul test în Parlament, după plecarea lui Victor Ponta în Turcia, la votul pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu în fruntea Serviciului de Informaţii Externe. Gabriel Oprea, premierul interimar, a anunţat că UNPR va vota numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu în fruntea SIE, în timp ce PSD nu este de acord.

Chiar dacă recunoaşte că atât coaliţia, cât şi partidul au trecut printr-o perioadă dificilă, Liviu Dragnea a dat asigurări liderilor PSD din teritoriu că rămân la guvernare.

„Toți îl așteaptă să vină în țară, toți au aceeași opinie de a rămâne la guvernare cu Ponta premier. Dar, pe de altă parte, au aceeași opinie ca și mine: nu în orice condiții. PSD nu e un partid care să fie băgat în cazarmă”, a spus Liviu Dragnea.

Sunt și lideri PSD care condiţionează susţinerea politică a lui Victor Ponta, de continuarea guvernării. Senatorul PSD Daniel Savu a afirmat, într-un interviu televizat, că Victor Ponta ştie poziţia partidului.

„Dacă domnul Ponta cedează această luptă şi îşi dă demisia, deşi nu are niciun motiv să o facă, a pierdut total sprijinul partidului, deci cariera domnului Ponta s-a terminat şi noi vom găsi un alt premier. Acest lucru i s-a spus domnului Ponta în Comitetul Executiv al partidului”, a declarat Daniel Savu, senator PSD.

În urmă cu două săptămâni, prim-ministrul a fost operat la genunchiul stâng în Turcia. Iar luni, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de desemnare a lui Gabriel Oprea ca premier interimar, pe perioada în care Victor Ponta nu îşi va putea exercita atribuţiile.

În PSD, funcţia lui Victor Ponta a fost preluată interimar de Rovana Plumb.

Pe aceeași temă