Victor Ponta pentru FAZ: Conflictul cu președintele a fost o înfrângere pentru amândoi

Data publicării:
ponta -resizedbun - Mediafax

 

Aflat într-o vizită oficială în Germania, Victor Ponta spune că vrea să convingă guvernul de la Berlin că în România s-a încheiat criza politică, după alegerile parlamentare din 2012 şi odată cu angajamentul semnat cu preşedintele Traian Băsescu.

Premierul adaugă, în interviul postat pe site-ul Guvernului: „Amândoi, preşedintele şi eu, ne-am învăţat lecţia; conflictul a fost pentru amândoi o înfrângere. De aceea am încheiat o înţelegere care asigură României predictibilitate şi stabilitate”.

Criza din 2012, soldată cu referendumul pentru demiterea președintelui și invalidarea acestuia de către Curtea Constituțională, „a fost dusă cu tot felul de arme de ambele părţi”, a spus Victor Ponta. Întrebat dacă și el a făcut acest lucru, Ponta a răspuns: „Da, bineînţeles, cu toate armele”.

„Nu pot să spun că regret asta, pentru că ar însemna... nu pot decât să spun că am înţeles că acea criză politică a costat scump atât ţara, cât şi politicienii. De aceea trebuie să găsim o cale de coabitare cu preşedintele, până la sfârşitul mandatului său, de anul viitor”, a adăugat premierul.

Victor Ponta a vorbit și despre problema migrației, în contextul ridicării restricțiilor pentru români și bulgari, începând cu 2014.

Cei mai mulţi români care au vrut să meargă în Germania sunt deja acolo: sunt cu precădere tineri bine pregătiţi care muncesc din greu şi plătesc impozite. Folosesc societatea în care trăiesc acum. Pentru România, plecarea lor reprezintă o pierdere; lucrăm în acest sens pentru a-i putea ţine pe aceşti oameni aici”, a spus Victor Ponta.

Citiți și:

A. Merkel, la prima întâlnire bilaterală cu V. Ponta: E foarte important să fie respectate standardele statului de drept

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri