Sari la conținut

Victor Ponta: Prezint coaliţiei o listă scurtă cu nume cu care mi-ar plăcea să colaborez ca preşedinte

Foto: Facebook

Victor Ponta a declarat la un post de televiziune că marţi, la ora 17.00 va avea o discuţie cu reprezentanţii coaliţiei de guvernare şi va lansa invitaţia de refacere a USL, cu partidul lui Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai spus că va prezenta liderilor coaliţiei o listă scurtă cu numele celor cu care ar putea colabora dacă ar deveni preşedinte, pentru ca Guvernul să aibă o majoritate cât mai largă şi să fie asigurată o stabilitate cât mai mare până în 2016. Ponta a mai spus că le va cere acestora să analizeze numele din listă.

Preşedintele PSD a mai spus că formaţiunea sa are deja funcţia de vicepremier, iar Liviu Dragnea, ca preşedinte executiv al PSD, va fi cel care va negocia din partea social-democraţilor în coaliţie propunerea de premier în cazul în care Victor Ponta devine şef al statului, potrivit Mediafax.

Când realizatorii i-au prezentat imagini cu Teodor Meleşcanu, Călin Popescu Tăriceanu şi George Maior şi l-au întrebat dacă aceştia sunt pe listă, Ponta a răspuns că a colaborat foarte bine cu fiecare dintre cei trei, în funcţiile deţinute de aceştia.

Ponta a mai declarat că nu ştie ce funcţii vor avea aceştia când vor colabora cu el.

„Isărescu nu e pe lista de premieri”, a mai spus Victor Ponta, răspunzând unei întrebări. Preşedintele PSD a mai spus că Mugur Isărescu ar fi fost un foarte bun preşedinte al României, cu care i-ar fi plăcut să colaboreze ca premier.