Victor Ponta: Să alimentezi sentimentul anti UE este periculos pentru viitorul României

Adriana Duțulescu Data publicării:
victor ponta - fb

PSD nu mai este un partid social-democrat, ci unul populist, după modelele lui Orban și Salvini, a declarat fostul premier Victor Ponta într-un interviu acordat Euractiv.

victor ponta

”Noi avem acum la guvernare un partid care oficial este social-democrat, dar se comportă și aplică aceleași politici ca domnul Orban, ca PiS, conservatorii polonezi, și chiar și ca domnul Salvini, deși noi nu avem refugiați. Dar acest partid a organizat referendumul pentru familia tradițională, este criticat zilnic de Comisia Europeană, și mai ales de domnul Timmermans”, a spus Victor Ponta, care a precizat că ”nu poate fi la aceeași masă și pe aceeași pagină cu cei care critică și demonizează Uniunea Europeană”. 

Fostul premier avertizează că alimentarea sentimentului anti-european e periculos pentru viitorul României. Cei care alimentează acest sentiment sunt cei care au primit condamnări pentru corupție și care sunt frustrați că oficialii de la Comisia Europeană și de la Departamentul de stat al SUA nu le iau apărarea. ”Oamenii nu înțeleg asta, ascultă mesajele lor și se simt și ei frustrați: Europa nu lasă România să se dezvolte. este o abordare populistă și naționalistă, răspândită în Europa, dar care are specificitatea ei în România, unde nu este bazată pe o abordare ideologică. 

”Și eu am fost pus sub acuzare de doamna Kovesi. M-am retras, am mers în instanță, am fost achitat. Nu simt niciun fel de frustrare. Dar am jucat după reguli. Domnul Tăriceanu, președintele Senatului,  a fost de asemenea pus sub acuzare și a fost achitat. Abordaea domnului Dragnea este diferită, este ca a lui Berlusconi: să schimbi legile, să te lupți cu magistrații, să te lupți cu cei de la Comisia Europeană”, a explicat fostul șef al Guvernului. 

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri