Victor Ponta: Traian Băsescu este ca „un calculator pe care nu mai poate fi pus un program nou, pentru că e depăşit”

Data publicării:
ponta basescu resize -Mediafax Foto-Ovidiu Micsik

 

„Domnul Băsescu este depăşit de situaţie, e ca un calculator din 2002-2003, nu mai poţi să pui un program nou pe el, pentru că e depăşit”, a afirmat Ponta.

El a spus că Statele Unite au un parteneriat strategic cu China, dincolo de legăturile comerciale.

„Sigur, susţin în totalitate faptul că parteneriatul nostru cu NATO şi Stalele Unite este baza fundamentală a securităţii noatre naţionale şi acest lucru trebuie păstrat şi încurajat”, a adăugat Ponta, potrivit Mediafax.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la Haga, că Parteneriatul cu SUA este „de neînlocuit” şi a precizat că „acum ajungem să ne încurcăm, vrem cu China, vrem cu Statele Unite şi creăm confuzie prin atitudine”.

„Oricine încearcă să se împrăştie în diverse direcţii, zâmbind politic şi spre est şi în Asia ... Sigur, putem face afaceri cu toată lumea, dar securitatea noastră ţine de parteneriatul strategic cu Statele Unite şi de apartenenţa la NATO sau, dacă vreţi, de apartenenţa la NATO şi, în interiorul NATO, de Parteneriatul strategic pentru secolul XXI, cu Statele Unite, care nu îmbracă doar securitatea militară, ci şi aspectele dezvoltării economiei româneşti”, a spus şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a continuat, precizând că „acum ajungem să ne încurcăm”. „Vrem cu China, vrem cu Statele Unite, creăm confuzie prin atitudine, că mă îndoiesc că Statele Unite nu pot dezvolta programe IT sau de telefonie în România. De ce trebuie să ne vulnerabilizăm mi-e greu să înţeleg, dar nu aici este locul unde aş vrea să discut”, a adăugat Traian Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri