Victor Ponta: Traian Băsescu l-a chemat de multe ori la biroul său pe Lucian Papici. Cum comentează invitații „Jurnalului de Seară”

Data publicării:
ponta victor RESIZE-AFP Mediafax Foto-THIERRY CHARLIER-8

Foto: Mediafax

Cred că pe Papici l-a sunat pe videotelefon, că zicea că l-a sunat la telefon, dar i s-a părut că are o faţă bună. E de desene animate asta că nu l-a văzut pe Papici, minte de îngheaţă apele, l-a văzut de zeci de ori. Asta denotă anumite scăpări de memorie sau chiar de raţiune. Evident că l-a văzut pe Papici de nu ştiu câte ori. L-a chemat de multe ori, cum i-a chemat şi pe alţi procurori, la el la birou. Şi pe alţi procurori îi suna”, a spus prim-ministrul la un post de televiziune.

Întrebat de unde cunoaşte aceste lucruri, Victor Ponta a răspuns: „De la foşti colegi ai mei, procurori. Este o lume mică”, potrivit Mediafax.

El a adăugat că aceasta este o practică de „satrap”, în care pune mâna pe telefon pentru a rezolva diferite lucruri, care trebuie să înceteze.

Preşedintele Traian Băsescu a precizat că nu l-a cunoscut niciodată pe procurorul Lucian Papici, însă miercuri i-a dat un telefon pentru a-i cere scuze pentru că „din jocurile politice ale unui plagiator mincinos este implicat într-un scandal”.

Nu l-am cunoscut niciodată pe procurorul Papici. Eu nu m-am întâlnit cu acest om. Singura dată când m-am întâlnit cu procurorul Papici a fost telefonic, astăzi, când l-am sunat şi i-am cerut scuze că din jocurile politice ale unui plagiator mincinos este implicat într-un scandal. Atât am făcut. Este prima dată când am vorbit cu procurorul Papici astăzi, la telefon, şi i-am cerut scuze că, involuntar, a fost amestecat într-un astfel de scandal”, a spus şeful statului.

Invitații Jurnalului de Seară au comentat aceste declarații.

Este o afirmație gravă. Dacă domnul Ponta ar fi corect până la capăt, în virtutea funcției și responsabilității pe care le deține, ar trebui să dea detalii, să spună exact cine, când, unde”, a declarat la Digi24 Valeriu Turcan, fost purtător de cuvânt al președintelui.

Acesta consideră că și Consiliul Superior al Magistraturii ar trebui să înceapă o discuție pe aceasă temă.

Dacă trebuie să protejăm justiția într-un caz, trebuie s-o protejăm în toate cazurile”, a adăugat consultantul politic.

Pe de altă parte, parlamentarul PNL Alina Gorghiu a spus, la „Jurnalul de Seară”: „Eu nu am toate informațiile pe care le are premierul, dar nu pot decât să iau în serios o declarație de genul acesta. Mă îndoiesc că cineva care ocupă funcția de premier face glume cu așa ceva și cu atât mai puțin Victor Ponta”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri