VIDEO. Ce fac miniștrii demisionari când se duc la serviciu

Data publicării:
ministerul de finante - sediu

Ministrul demisionar Daniel Chiţoiu a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a evita întrebările jurnaliştilor. Mai întâi a încercat să părăsească instituţia pe uşa din spate.

„Bună ziua, domnule ministru! Vorbiţi şi cu noi, vă rugăm?”. A fost întrebarea, rămasă fără răspuns, a reporterului Digi24.

Apoi, ca să scape de camerele de filmat, Daniel Chiţoiu a creat o diversiune. Şi-a chemat şoferul cu maşina la una dintre ieşirile laterale ale ministerului, în timp ce el a ieşit pe altă parte şi a plecat cu un autovehicul cu geamuri fumurii.

Dialog reporter Digi24 - șofer: 

- Nu vrea domnul Chiţoiu să vorbească cu noi?

(ridică din umeri)

- Până la urmă l-aţi dus dumneavoastră sau nu l-aţi dus?

- Nu ştiu chestii din astea!

Pentru funcţionarii din minister legea tăcerii a funcţionat la fel de bine:

- Am dori să vorbim cu domnul Chiţoiu dacă se poate.

- Momentan nu se poate.

Ca sa ajunga în cladirea Parlamentului, din sediul Ministerului de Finanțe, vicepremierul Daniel Chițoiu a schimbat trei ieșiri și două mașini doar ca să nu răspundă întrebărilor.

Între timp, acest minister rămâne practic neguvernat. Guvernul trebuie să aprobe angajamentele în fața FMI, dar deocamdată nu se știe ce ministru de Finanțe își va pune semnatura pe document.  

La Ministerul Economiei, secretarii de stat și cei care aveau întâlniri cu ministrul știau la fel de puține despre soarta instituției.

Dialog reporter-Virgil Popescu, secretar de stat în Ministerul Economiei:

- Domnul ministru mai semnează ceva în momentul de față?

- Nu cunosc.

- Dar proiecte de acte normative?

- Nu cunosc. Știu că nu a fost la ședința de guvern. A fost colegul meu.

„Domnul ministru este înca pe funcție, din câte știu eu”, a declarat Adrian Volintiru, secretar de stat în Ministerul Economiei.

Din sediu a ieșit și deputatul Iuliu Nosa, dar și el a mărturisit că, „din păcate”, nu s-a văzut cu ministrul.

Evident, situația creează, dincolo de efectele directe asupra mediului de afaceri, și acel sentiment de nesiguranță”, a comentat Cristian Pârvan, secretar general al Asociației Oamenilor de Afaceri.

Mi se pare iresponsabilitate sa schimbi structura guvernului sau să muți instituții în guvern ca să împarți ciolanul mai bine”, spune Otilia Nuțu, analist politici publice la Expert Forum.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri