VIDEO. Dragnea s-a enervat când a fost întrebat de studiul de impact al BNR privind efectele OUG 114

Data publicării:
dragnea bnr

Nu ne interesează bârfa și scandalul, de aceea nu am solicitat BNR un studiu de impact cu privire la OUG 114, a spus Liviu Dragnea, președintele PSD, luni, întrebat despre acest subiect. Întrebat, totuși, de ce nu i s-a cerut Băncii Centrale un studiu înainte de adoptarea ordonanței, el a răspuns că „om fi greșit”.

Reporter: Referitor la Ordonanța 114, în spațiul public a ieșit informația că BNR a făcut un studiu de impact asupra efectului aplicării acesteia. Spuneați ieri la Călărași că n-ați apucat să citiți studiul, aș vrea să vă întreb dacă între timp ați apucat să vă familiarizați cu el...

Liviu Dragnea: Nu, îmi este greu, n-am pregătirea dumneavoastră și îmi trebuie săptămâni întregi ca să înțeleg un astfel de studiu.

Reporter: Aș mai vrea să vă întreb, având în vedere ordonanța 114 și efectele ei, cum se explică faptul că BNR-ului nu i s-a cerut un astfel de studiu înainte de adoptarea ei, ci după?

Liviu Dragnea: Sincer, ați pus foarte multe întrebări. Noi n-am cerut BNR-ului un studiu.

Reporter: Asta este întrebarea. De ce? Având în vedere importanța OUG 114.

Liviu Dragnea: Om fi greșit! Mai greșim, vă dați seama... Ne-a interesat ca băncile care funcționează în România să sprijine economia acestei țări! Asta ne-a interesat, nu scandalul și nu bârfa! Asta spun mai tare ca să fiu sigur că se aude pste tot. Calmați-vă puțin, că nu plec. Ne-ar fi interesat ca băncile din România să sprijine mai mult creditarea și în special creditarea economiei! Să nu mai fie diferența atât de mare între dobânda la depozit și dobânda dată sau cerută la împrumuturi. Asta ne-a interesat și ne interesează în continuare. Pentru că ținem la această țară.

Citește și Florin Cîțu, PNL: Dragnea a fost șocat de studiul de impact al BNR asupra OUG 114

Zilele trecute, senatorul PNL Florin Cîțu a spus că Liviu Dragnea a fost „șocat” de un studiu de impact al BNR privind efectele Ordonanței 114 și că ar încerca acum să ascundă concluziile acestui studiu de agențiile de rating, pentru a evita o reducere a ratingului României.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri