Viorica Dăncilă, după întâlnirea cu şefii din MAI: Românii trebuie să continue să creadă în Ministerul de Interne

Data publicării:
viorica-dancila-declaratii-caracal-guvern-inquam-photos-george-calin (3)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Viorica Dăncilă a avut marţi, la sediul MAI, o întâlnire cu şefii din minister. La finalul întânirii, prim-ministrul a declarat că le-a cerut acestora să se implice pentru a regla lucrurile. Dăncilă i-a cerut şi noului ministru interimar al Internelor să facă verificări privind modul de funcţionare al Inspectoratelor de Poliţie.

„Este necesară o analiză complexă a profesionalismului celor care sunt implicaţi în apărarea cetăţenilor. România nu e ţara criminalilor, a proxeneţilor, a violatorilor, nu voi lăsa să se lipească această etichetă.”, a declarat Viorica Dăncilă.

Totodată, Viorică Dăncilă a spus că Guvernul va da o Ordonanţă de Urgenţă şi va cere convocarea Parlamentul într-o sesiune extraordinară.

„Am discutat despre acest tragic eveniment, despre măsurile care se impun dar şi despre ceea ce trebuie să facem pe viitor ca astfel de lucruri să nu se mai repete. Restructurare şi modificări legislative în modul de funcţionare al unor instituţii, dar şi modificări în ceea ce priveşte legislaţia care să pedepsească mult mai drastic astfel de fapte.”, a mai spus premierul.

Dăncilă a dat asigurări că se va implica personal şi a atacat opoziţia, dar şi pe Klaus Iohannis.

„Mă voi implca personal în eficientizarea modului în care instituţiile statului se raportează la cetăţeni pentru că este mai evident ca oricând ca sunt disfunctionalităţi.(...) Nu este oportun să dăm vina unii pe alţii. Nu aduce nimic bun, nu face decât să scindeze societatea. (...) Dacă vom ieşi cu declaraţii politice nu vom rezolva problemele. Trebuie să ieşim cu lucruri concrete.”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Redactor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri