Viorica Dăncilă: Nu luăm în calcul ieșirea de la guvernare. Teodorovici, despre supărările din ședința de guvern: Era cafeaua rece

Data actualizării: Data publicării:
Dancila nu mai vrea sa vina cu guvernul in parlament
Foto: InquamPhoto/Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, într-o conferință de presă la Pitești, că PSD nu ia în calcul ieșirea de la guvernare și că în perioada următoare vor avea loc negocieri pentru susținerea parlamentară. „În politică totul e posibil. Cea mai bună armă în politică e cea a negocierii. Vom vedea cu cine negociem.”, a declarat Viorica Dăncilă.

Prim-ministrul a precizat că în ședința CEx de sâmbătă, social democrații vor decide când vor veni în Parlament pentru vot precum și numele miniștrilor care vor fi propuși în cabinet. E vorba de mai multe ministere printre care Educație, Interne, Energie, Externe, posibil Justiție precum și pentru posturile de vicepremier. 

„Voi discuta despre momentul in care voi veni în Parlament la ședința CEX. Vom stabili data și numele miniștrilor. Avem portofolii unde nu avem miniștri, unde interimatul a expirat”, a spus Viorica Dăncilă.

Dăncilă a declarat că nu demisionează dacă nu adună suficiente voturi când vine cu Guvernul în Parlament.

„Dacă nu primim votul de încredere Guvernul rămâne la forma inițială și venim cu o altă formulă. Vrem să dăm dovadă de stabilitate. Nu luăm în calcul ieșirea de la guvernare.”, a mai declarat Viorica Dăncilă.

Despre condițiile puse de Victor Ponta pentru susținerea guvernului, printre care renunțarea la propria candidatură, Viorica Dăncilă a spus că este un șantaj.

„Noi nu mai ascultăm declarațiile lui Victor Ponta. Noi ne ghidăm după propriiile noastre decizii. Eu am intrat în cursa prezidențială, nu renunț, nu răspundem șantajului.”, susține Viorica Dăncilă.

Premierul și numărul 2 din PSD, Eugen Teodorovici au infirmat informațiile conform căror între cei doi ar fi o relație tensionată. Ministrul Finanțelor a susținut că singura sa supărare din ultima ședință de guvern a fost cafeaua rece.

„Nu a fost nicio dispută, dar trebuie să recunosc că am avut o nemulțumire în ședința de guvern, era cafeaua rece. Dar nu am avut o dispută cu prim-ministrul. Discutăm deschis și constructiv. Mă dau mai aproape, uitați.” a glumit Eugen Teodorovici.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri