Vlad Voiculescu și-a lansat candidatura la Primăria Capitalei: Administrația Firea conduce orașul pe contrasens

Data publicării:
Vlad Voiculescu primaria capitalei
Sursa: INQUAM Photos/Octav Ganea

Vlad Voiculescu şi-a lansat, vineri, candidatura pentru Primăria Capitalei, fiind susţinut de Dacian Cioloş şi PLUS. Voiculescu a afirmat că Gabriela Firea conduce Bucureştiul „pe contrasens”. Proiectul său se numeşte „Bucureşti, capitala oamenilor buni” şi se bazează pe patru principii esenţiale: curăţenie, calitate, control şi colaborare, informează Mediafax.

„ Problemele mari ale Bucureştiului, o parte dintre ele sunt cunoscute, o altă parte o vedem astăzi. Vedem calitatea aerului în Bucureşti, problema asta care a fost ascunsă de multă vreme şi vedem că oraşul acesta este condus pe contrasens. Această administraţie conduce oraşul pe contrasens. Acolo unde este nevoie de investiţii serioase se oferă vouchere. Acolo unde este nevoie de servicii sanitare de calitate se oferă excursii în Grecia, luminiţe sau târguri. lucruri care sunt frumoase, dar nu sunt esenţiale. Niciodată lucrurile esenţiale nu au fost mai deoarte de administraţia Bucureştiului decât sunt acum”, a spus Vlad Voiculescu, la evenimentul dedicat lansării candidaturii sale la Primăria Capitalei.

Printre probleme Capitalei evidenţiale de Voiculescu se numără birocraţia şi traficul rutier.

„Dacă eşti investitor în Bucureşti şi vrei să faci o afacere, niciodată nu au fost atât de multe bariere. Dacă eşti un om vulnerabil, parcă niciodată administraţiei nu i-a păsat mai puţin de tine. Dacă eşti un om care vrea să îşi facă treaba trebuie să faci calculul, pentru că petreci în fiecare zi o oră în trafic, în medie. 9 zile în fiecare an, ne spunea o statistică recentă”, a subliniat Voiculescu.

El a subliniat că orice plan serios de dezvoltare a unui oraş începe şi se termină cu oameni, iar Bucureştiul are „o mulţime de oameni buni”.

„Oirce plan serios de dezvoltare a unui oraş începe şi se termină cu oamenii lui. Întotdeauna este vorba de oameni. Un oraş care să atragă oameni buni, să păstreze oameni buni. Oraşul ăsta cred că are o mulţime de oameni buni. Sunt oameni care merg zilnic la serviciu, care merg prin traficul bucureştean, sunt oameni care aleargă în Bucureşti. Sunt bunicii care au grijă de nepoţi, compensând lucruri pe care oraşul nu le pune la dispoziţie”, a mai spus Voiculescu.

Dacian Cioloş a arătat, în cadrul evenimentului, susţinerea pentru Vlad Voiculescu la Primăria Capitalei.

Deşi USR şi PLUS negociază pentru un singur candidat la Primăria Municipiului Bucureşti, Vlad Voiculescu şi-a lansat deja candidatura susţinut de PLUS, iar USR a anunţat că îl susţine pe Nicuşor Dan.

Liderii alianţei USR-PLUS au afirmat că vor discuta cu reprezentanţii PNL pentru desemnarea unui candidat comun la alegerile locale de anul acesta, a anunţat, luni, deputatul Ionuţ Moşteanu, purtător de cuvânt al Alianţei.

Şi Gabriela Firea a anunţat că va candida pentru un nou mandat de primar general. La rândul său, Vlad Voiculescu este candidatul desemnat de PLUS.

Theodor Paleologu va candida la PMB din partea PMP, însă a spus că îl va susţine pe Nicuşor Dan la alegerile pentru Primăria Generală a Capitalei, dacă nu se va reveni la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, joi seara,  că dacă liberalii vor avea propriul candidat la alegerile locale pentru Primăria Capitalei, atunci ne batem joc”, afirmând că este nevoie de un reprezentant puternic al partidelor de dreapta care să o învingă pe Gabriela Firea.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri